Rendőrségi

2016.11.08. 18:28

Megjutalmazták a rendőröket: "Zsiványok, reszkessetek!"

Veszprém - A veszprémi rendőrök fél órán belül elfogtak három fiatal férfit, akik két másikat cigarettáért megvertek a közelmúltban. A rendőrök munkáját a polgármesteri hivatalban a város vezetése is megköszönte és ajándékkal ismerte el.

Kovács Erika

Ipsits Csaba ezredes, Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője (VRK) köszöntőjében kiemelte, kiváló az önkormányzat és a rendőrség együttműködése, amit közös szolgálataik, programjaik is jeleznek. A közbiztonságot a városban jónak értékelte, mely nagy mértékben köszönhető a folyamatos rendőri, polgárőri jelenlétnek. Némedi Lajos alpolgármester aláhúzta, a város büszke kiváló rendőrei, akik hatékony, gyors munkát végzetek ezúttal is. A mostani eset is jelzi, ebben a városban éjszaka sem lehetnek nyugodtan a zsiványok!

A rendőrök jutalmazásakor az előzményekről kiderült, a VRK csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két berhidai és egy jásdi férfi ellen, akik október 29-én 2 óra 30 perc körül a veszprémi Stadion utcában lökdösni,  ütlegelni kezdtek két helyi fiatalt, mert nem adtak nekik cigarettát. A fiatalok végül az erőszakra két doboz cigarettát, öngyújtót adtak a támadóiknak, akik ezután a helyszínről elmenekültek.

A rendőrök a sértettek bejelentése után  fél órán belül elfogták, majd előállították a három férfit a rendőrségre, akiket a nyomozók őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozóhatóság előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet a Veszprémi Törvényszék október 31-én mindhárom férfivel szemben elrendelt.

A gyanúsítottak gyors elfogásáért Némedi Lajos alpolgármester és Ipsits Csaba ezredes Fábián Bálint őrmestert, a VRK-tól és Nyári Károly próbaidős őrmestert, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium hallgatóját, valamint Nagy Gábor alezredest tárgyjutalomban részesítette.

Nátkai Györgyi alezredes, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium tanára elmondta, nagyon büszke tanítványaikra, Nyári Károly másodéves, Fábián Bálint pedig tavaly végzett náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!