Rendőrségi

2011.02.19. 12:24

Önbíráskodással gyanúsított gázai férfit fogtak el a II. kerületben

Budapest - Elfogtak egy önbíráskodással gyanúsított, 35 éves, gázai születésű hontalan férfit a rendőrök a II. kerületben.

MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi tavaly év végén és ez év elején többször megfenyegetett egy Magyarországon élő külföldit, felszólította, hogy fizessen neki pontosan meg nem határozott összegű pénzt - mindezt egy korábbi tartozására hivatkozva. A fenyegetéseket - amelyekben a sértett megölését, bántalmazását helyezte kilátásba - a gyanúsított részben sms-ben küldte.
   
A sértett korábban nagy értékű terepjárót adott kölcsön a gyanúsítottnak azzal, hogy a járművet részletekben megvásárolja, majd tovább fizeti a banki törlesztő részleteket. A sértett azonban ezeket a feltételeket nem teljesítette, sőt jelentős összegű szabálysértési bírságot halmozott fel.
   
A gázai születésű hontalan férfit csütörtök reggel a II. kerületi bérelt lakásában fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai és a Pest megyei nyomozók. A házkutatás során egyebek mellett pisztolyt és okiratokat foglaltak le. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
   
A közlemény szerint a férfi ellen embercsempészet, lopás és pénzhamisítás miatt több büntetőeljárás is folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!