Rendőrségi

2013.02.13. 18:52

Robbanószert foglaltak le Berhidán

Robbanószerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást a várpalotai kapitányság, miután a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata nagy mennyiségű robbanóanyagot foglalt le és szállított el egy berhidai családi házból hétfőn.

Halmos György

A megyei főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: állampolgári bejelentés alapján mentek ki a rendőrök a házhoz, miután megbizonyosodtak, hogy a bejelentésben lévő állításokról értesítették a tűzszerészeket. A berhidai házban talált eszközök a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának helyszíni tájékoztatása alapján többek között kézigránátok, lőszerek, gyutacsok, fény-, hang-, füstjelző töltények, füstjelző gránátok voltak.

A napokban Várpalotán egy külterületi beépítetlen ingatlanon, ami lakóházaktól több kilométerre van, munkavégzés közben csaknem 50 darab erősen korrodált lövedék került elő, amelyeket a tűzszerészek szállítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!