Rendőrségi

2011.10.13. 05:37

Súlyos baleset a 81-es úton: több munkás megsérült

Súlyos baleset történt csütörtök reggel a 81-es úton, Magyaralmásnál: több munkás megsérült, mikor egy kisteherautó és egy kisbusz karambolozott.

MTI

Már csak ketten vannak kórházban

Két ember fekszik a Fejér Megyei Szent György Kórházban a reggeli baleset sérültjei közül - tájékoztatott Rajháthy Kornél traumatológus főorvos csütörtökön délután.
A könnyebb sérülteket a járóbeteg-ellátás során kezelték. A korábbi tájékoztatással szemben - négy súlyos sérültről tudtunk - hat súlyos sérült került a baleseti ambulanciára. Négyüknél töréses sérüléseket állapítottak meg, őket műtét nélkül látták el, és saját felelősségükre már el is hagyták az intézményt.
Ketten vannak még a kórházban, egyikük állapota stabil, de súlyosabb zúzódásai miatt megfigyelésre az intenzív osztályra szállították át - mondta a főorvos, aki hozzátette: a másik sérült alsó végtagi gyengeségre panaszkodott, nála gerincvelői zúzódást és bevérzést állapítottak meg. Utóbbi miatt jelenleg is operálják.  

A Mercedes típusú kisteherautóban a sofőr mellett ülő, súlyosan sérült utast a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki. A mentőszolgálattó kapott tájékoztatás szerint a helyszínről a mentők összesen 17 főt szállítottak kórházba, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek - írja az fmh.hu.


Kisteherautó és kisbusz karambolozott

Mindkét sávon megindult a forgalom a 81-es főút 13-as kilométerszelvényében Magyaralmásnál, ahol csütörtök reggel súlyos baleset történt, és emiatt előbb teljes, majd félpályás útzárat rendeltek el – tájékoztatta a rendőrség kora délután az MTI-t.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az első információkkal ellentétben nem személygépkocsi és kisbusz, hanem kisteherautó és kisbusz karambolozott. 

A helyszíni szemle alapján kiderült, hogy egy műszaki hibás építőipari daru állt a Mór felé tartó forgalmi sávban. A szemközti sávban közlekedő Mercedes kisbusz sofőrje ezt észlelve lassított, amit a mögötte haladó Mercedes tehergépkocsi vezetője későn vett észre, és a két hátulról nekiütközött.    

A balesetben tizenketten sérültek meg, nyolcan könnyebben, négyen súlyosan – tette hozzá a szóvivő.    
A tizenöt személyes kisbuszban – amely Simontornyára tartott és tizenegy nő volt az utasa – hárman súlyosan, öten könnyebben sérültek meg. A Pákozdra tartó hétszemélyes kisteherautóban öt férfi utazott, egyikük súlyos, három ember könnyebb sérülést szenvedett.

A helyszínre öt mentőautó érkezett, a sérülteket Székesfehérvárra, a Szent György kórházba szállították; állapotukról későbbre ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!