Rendőrségi

2012.09.26. 13:45

Sziklafal tövében találták meg a Skóciában meghalt magyar túrázót

Egy tengerparti sziklafal tövében találták meg a Skóciában múlt héten elhunyt magyar fiatalembert - közölték szerdán az MTI érdeklődésére a helyi hatóságok.

MTI

A 27 éves férfi tíz napja indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből, de szállására nem tért vissza.

A területileg illetékes rendőrség - Northern Constabulary - már vasárnap közölte, hogy a sziget Dalmore nevű térségében előző nap megtalálták egy férfi holttestét, de az elhunyt kilétéről a folyamatban lévő azonosításra és halottkémi szemlére tekintettel akkor még nem tett közzé részleteket.

A Northern Constabulary hétfő este hivatalosan bejelentette, hogy a szigeten eltűnt magyar fiatalember holttestét találták meg a hétvégén, egyéb információkat azonban a hatóság akkor sem közölt.

A rendőrség az MTI érdeklődésére még szerdán is csak annyit mondott, hogy a hét elején közöltekhez képest újabb részletek egyelőre nem ismeretesek. A rendőrségi illetékes így továbbra sem fedte fel a halál okát.

A stornowayi parti őrség illetékese azonban az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a magyar fiatalember holttestét a sziget nyugati térségben, az Atlanti-óceán partjának közelében, egy sziklafal tövében találták meg az eltűnt túrázó felkutatására indult egységek.

Arra a kérdésre, hogy a férfi leeshetett-e a szikláról, és ez okozhatta-e a halálát, a parti őrség illetékese nem adott érdemi választ, mondván: a halál okának hivatalos feltárása még folyamatban van.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a többnapos keresésben a parti őrség kutatóhelikoptere és mentőhajója is részt vett.

Az a tény, hogy az elhunytat Dalmore térségében találták meg, arra vall, hogy a magyar túrázó kelet-nyugati irányban átszelte a szigetet, mivel Stornoway - ahonnan elindult a kirándulásra - a keleti parton fekszik, Dalmore pedig a nyugati, atlanti partvidék egyik kedvelt turistacélpontja.

Az ügyről - még az áldozat rendőrségi azonosítása előtt - a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva hétvégi ismertetésében, hogy a magyar fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában. A portál szerint a magyar férfi jól felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a kirándulásra a szigeten.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, de mindössze 19 ezren lakják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!