Rendőrségi

2009.07.27. 07:08

Tartálykocsi és autó ütközött - Szivárog a gázolaj - Fotókkal!

Szombathely - Két súlyos és egy könnyű sérültje van annak a hétfő reggeli balesetnek, amelynek során összeütközött egy gázolajat szállító tartálykocsi és egy személyautó a Vas megyei Nemesbőd határában a 86-os számú főúton.

MTI

A Csorna irányából Szombathely felé haladó, cseh rendszámú személyautó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütközött a szemből érkező magyar tartálykocsival - ismertette a helyszíni mentés koordinálásáért felelős rendőrtiszt.
    
A teherautó vezetője megpróbált jobbra lehúzódni, ezért sikerült elkerülni a teljes frontális ütközést. A tartálykocsi azonban az árokba futott és felborult, a sofőr pedig kizuhant a járműből, őt később mentőhelikopterrel szállították kórházba - mondta László Péter főhadnagy.

Hozzátette: a személygépkocsit vezető férfi súlyosan, míg utasa, egy nő könnyebben sérült meg. A férfit a tűzoltók szabadították ki a roncsból, mindkettőjüket a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.
    
A felborult tartálykocsiból csak kis mennyiségű üzemanyag szivárgott ki az útra, a szivárgást időben sikerült elállítani, a környezet nem szennyeződött.
    
A 86-os számú főutat a rendőrség a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárta, a forgalmat várhatóan még órákig Vép és Sárvár felé terelik el.


(MTI-fotó: Kászoni László)

 

Olvassa el a Vas Népe exkluzív beszámolóját a balesetről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!