Rendőrségi

2012.07.23. 17:55

Tucatnyi robogót loptak

Ajka - A rendőrség egy fiatalkorú és egy 27 éves férfit gyanúsít azzal, hogy május vége óta tizenkét alkalommal loptak el robogókat a városban, a két személyt pénteken sikerült elfogni – tájékoztatott a megyei főkapitányság.

Halmos György

Az ajkai kapitányság beosztottjai csütörtökön közterületi szolgálat során észlelték, hogy az esti órákban egy gyanúsan viselkedő személy lábbal próbál hajtani egy segédmotor-kerékpárt. Elindultak felé, hogy igazoltassák, de a rendőrségi felszólítást meghallva a férfi félrelökte a járművet és elmenekült. A rendőrök utána futottak, azonban egy bozótos területen elvesztették a nyomát az ismeretlennek.

Rövid időn belül több rendőr is csatlakozott a kutatáshoz, de a férfi nem került elő. Az üldözés után néhány órával egy alig 15 éves fiú sétált be a rendőrség épületbe, majd bejelentette, hogy ő tulajdonította el a lefoglalt robogót. A fiatal gyanúsítottat kihallgatták, részletes beismerő vallomást tett, kilenc lopást ismert el. Az eljárás során kiderült, hogy a fiatal ismeretségi körébe tartozó 27 éves férfi hasonló cselekményeket követett el, őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. Az eddigi adatok alapján május óta 12 robogólopás írható a páros számlájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!