Rendőrségi

2015.05.15. 07:21

Utcán közlekedő, idős sértetteket szemeltek ki

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás és rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik 2014 októberében egy 81 és egy 67 éves asszony válltáskáját vették el a bennük lévő értékekkel és okiratokkal együtt.

A Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményben arról tájékoztatott, hogy a 24, illetve 31 éves férfiak kifejezetten bűncselekmények elkövetése végett utaztak személygépkocsival Veszprémbe, ahol röviddel 11 óra után felfigyeltek egy lassan, bottal közlekedő asszonyra. A fiatalabb vádlott ekkor a járműből kiszállt, hátulról megközelítette a sértettet, majd a vállán lévő táskát lerántotta. Az elkövető a táska megszerzése után a gépkocsiban várakozó társához szaladt, és elhajtottak a helyszínről. A vádlottak ezt követően is olyan idősebb sértett után kutattak a városban, akitől elképzelésük szerint nehézségek nélkül tudják az értékeket megszerezni, amikor egy asszonyra figyeltek fel, aki éppen az egyik bankjegykiadó automatából vett ki pénzt. Ez esetben is a fiatalabb vádlott ment a sértett után, annak háta mögé került, két kézzel rámarkolt a táskájára, és azt erősen húzni kezdte, minek következtében a táska füle elszakadt, a sértett pedig a férfi erőszakos magatartása következtében a földre esett. A táska megszerzését követően a támadó a társa által vezetett gépkocsihoz futott, amellyel távoztak a helyszínről. Az eltulajdonított értékeket a rendőrség a vádlottaktól lefoglalta, így utóbb mindkét sértett kára megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!