Rendőrségi

2006.09.14. 02:29

Vérben fogsz fürödni a családoddal!

Pápa (mátételki) - Több embert életveszélyesen megfenyegetett az a család, amelynek tagjait egyebek között súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja a pápai ügyészség.

nincs nev

Mint azt Kulmanné dr. Cs. Varga Edittől, a megyei fő- ügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a pápai K. Ferenc és K. András 2001 szeptemberében megpróbáltak lebeszélni egy herendi férfit, hogy a jövőben már ne bérelje Pápán az úgynevezett lengyel piacot. Miután ez nem sikerült nekik, közölték vele, hogy: Övék a város, és ne higgye, hogy a romáktól ő a piac használatáért pénzt követelhet. A vállalkozót és hozzátartozóit veréssel fenyegették meg, kilátásba helyezték, hogy kiirtják a családját. Később azt közölték, ha már nem lép vissza a bérlésről, legalább fizessen nekik. A rendszeres zaklatásba belefáradt sértett végül is több részletben fizetett a zsarolóknak 1,3 millió forintot. Két évvel később ugyanezt eljátszották vele a sümegi piac bérlése kapcsán, akkor 1,8 millió forinthoz jutottak. Egy évvel ezelőtt 1,5 milliót követeltek tőle, de a summa átadása helyett a sértett feljelentést tett a testvérek ellen. Három éve egy pápai kávézó tulajdonosától is pénzt akartak erőszakos módon kicsikarni. K. Ferenc, amikor elkezdett hangoskodni a feleségével a szórakozóhelyen, kiutasították őket. Este a férfi hat másik roma személy társaságában tért vissza, s olyan provokatívan viselkedtek, hogy a vendégek jobbnak látták, ha távoznak. Így tettek akkor is, amikor hajléktalanokat küldtek be a kávézóba. A forgalom visszaesése miatt a tulajdonos megpróbált egyezségre jutni K. Ferenccel, aki a zaklatás abbahagyása fejében félmilliót kért. Mivel ezt az üzlet vezetője nem volt hajlandó kifizetni, ezt vágták a fejéhez: Kurvára meg fogod ezt bánni, és vérben fogsz fürödni a családoddal együtt! A kávéházi botrányokozás csak akkor ért véget, amikor a helyiségbe megfigyelő kamerákat szereltek fel.

A 43 éves K. Ferenc egy gép vásárlásakor férkőzött egy zalahalápi férfi bizalmába. Tavaly ősszel pillanatnyi pénzzavarára hivatkozva kért tőle félmilliót, s azt mondta, hogy a leadott vashulladék után több millió üti majd a markát. A sértett elhitte a magyarázatot, később több részletben összesen hárommilliót adott át a csalónak. Őt egyszer sem fenyegették meg. A vádiratban az is szerepel, hogy több embert átvert K. Ferenc és felesége, a 40 éves N. Viktória, amikor 2003-ban megrendezték lányuk esküvőjét. Többek között ötvennyolcezer forintért rendeltek baromfihúst, háromszázezer forintért virágot, esküvői díszeket (csak 30 ezer előleget adtak), majd az egyik pápai cukrászdából százezer forintért süteményeket, amelyet soha nem fizettek ki. Egy zöldséges 210 ezerért adott nekik árut, de csak a pénz felét kapta meg.

Sokkal nagyobb kár érte azt a menyasszonyiruha-kölcsönzőt, akinek azt mondták: még az esküvő alatt ellopták a 250 ezer forintot érő ruhát. A pápai ügyészség bűnszövetségben, élet vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és csalás bűntettével vádolja K. Ferencet. Testvérét a csalás kivételével ugyanezzel a bűncselekménnyel vádolják. A feleség a vád szerint bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős értékre folytatólagos csalást követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!