Rendőrségi

2014.07.22. 11:07

Visszaadták tulajdonosának az Ausztriából ellopott értékeket Veszprémben

Veszprém megyei rendőrök fogták el egy ausztriai lopás elkövetőjét, a sértettnek kedd délelőtt adták vissza értékeit a megyei rendőr-főkapitányságon.

Kovács Erika

Először történt ilyen gyors és nagyszabású elfogás közös munka eredményeként - hangsúlyozta Pálmann László alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság, helyettes vezetője, bűnügyi osztályvezetője kedden, ahol dr. Franz Prucher Alsó-Ausztriai rendőrfőkapitány és kollégái jelenlétében ellopott értékeit adták vissza Johannes Hofstetternek és feleségének, Sonjának.

Egy Alsó-Ausztriai tanya melléképületéből loptak el június 14-én quadot, mezőgazdasági eszközöket, hegesztőgépet, összesen tízezer euró értékben. A gyanú K. Vilmosra, egy 27 éves Veszprém környékén élő férfire terelődött, akit a Veszprém megyei rendőrök osztrák kollégáik segítségével fogtak el.


A férfi lomizással foglalkozott, éppen Ausztriából tartott hazafelé, amikor június 26-án Ajka-Bakonygyepesnél a 8-as számú főúton igazoltatták, és autójában a rendőrök olyan holmikat találtak, melyekről nem tudott elszámolni - derült ki Pálmann László alezredes tájékoztatójából. A férfit előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, a nyomozók a lakásában házkutatást tartottak, és akkor találták meg az Ausztriában ellopott holmikat. Az ügyben a nyomozást a rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja.

A nyomozásban végzett munkájáért Zanati Gyula alosztályvezető, és Máté Viktor Róbert nyomozó dícséretben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!