Rendőrségi

2013.12.09. 15:05

Vittek mindent, amit értek

Pápa - Három hónap alatt 19 személyt lopott meg több férfi - tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletén.

Kovács Erika

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétsége és bűntett, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 29 éves pápai S. Richárd és két társa ellen. A nyomozás adatai szerint 2013. január 28-a és március 5-e között S. Richárd egyedül, esetenként pedig harmadmagával, a 22 éves O. Mikós pápai és a 19 éves B. Dániel lovászpatonai lakossal együtt 19 sértettet lopott meg, illetve próbált meglopni. Pápai garázsokba, hétvégi házakba törtek be, valamint szintén helyi ingatlanok tárolójából, lépcsőházakból, udvarból loptak el többek között felniket, kerékpárokat, robogót, műszaki cikkeket, kéziszerszámokat, ékszereket, készpénzt, gázpalackot. Egy esetben egy több százezer forintos légpuskát is elvittek. A pápai ingatlanok mellett két veszprémi garázsba, és egy kupi műhelybe is betörtek. S. Richárd egy esetben egy ismerőse gépkocsiját is használta, annak tudta és beleegyezése nélkül.

A rendőrök a nyomozás során több lopott tárgyat is megtaláltak és lefoglaltak, így azok visszakerülhettek jogos tulajdonosaikhoz. A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást lezárta és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!