rekordszámú doboz

2017.12.18. 09:00

Sosem gyűjtöttek még ennyi ajándékot a révfülöpi diákok

A révfülöpi általános iskola ismét részt vett a karácsonyi cipősdoboz-akcióban, idén azonban a kárpátaljai gyermekek részére gyűjtöttek ajándékokat a diákok.

Tóth B. Zsuzsa

Galler Marcell segít bepakolni a dobozokat az autóba szállítás előtt Fotó: iskola

Rengeteg meglepetés érkezett, ruhaneműk, játékok, tisztálkodási szerek, tartós élelmiszerek, könyvek, édességek, füzetek, íróeszközök kerülnek a kárpátaljai gyerekekhez szorgos és szociálisan érzékeny révfülöpi társaiktól. Ismét bebizonyosodott, hogy szeretettel, összefogással sokat tehetnek egymásért, a rászoruló gyermekekért.

Galler Marcell segít bepakolni a dobozokat az autóba szállítás előtt Fotó: iskola

A gyerekek mögött természetesen ott álltak a szülők is, akik szintén nagy odaadásról tettek tanúbizonyságot. A cipősdoboz akció idei koordinátora Lantos Katinka tanárnő volt, aki összefogva a kezdeményezést a gyűjtésen keresztül a csomagoláson át a szortírozásban is részt vett. Mindamellett a tanulókat filmvetítéssel tájékoztatta a kárpátaljai gyermekek életéről, hátrányos helyzetéről. Az elmúlt évek dobozszámainak a többszörösét, 61 csomagot sikerült elkészíteniük, és eljuttatnunk idén a rászorulók részére. A nyolcadik osztályos fiúk a csomagok pakolásában segítettek.

A szállításban Mindszentkálla önkormányzata támogatta az akciót, a falugondnoki autóbusz felajánlásával juttatták el a gyűjtőpontra az ajándékokat Fekete Imre falugondnok segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!