Stankovics Judit

2019.11.29. 07:00

Egy életmód, amely segít megóvni a környezetet

Manapság nagyon aktuális téma a környezetvédelem és a hulladéktermelés csökkentésének a kérdése. Az interneten egy új mozgalom kezdődött el, melynek neve „zero waste”, azaz hulladékmentes életmód.

Türr István Gimnázium

Fotó: szakony

Ezt a kifejezést először egy kaliforniai kémikus használta, aki egy olyan céget alapított, ahol a feleslegessé vált vegyszereket használták újra. Az intézet alapelve az idők során azonban formálódott, és ma már elutasítanak minden újrahasznosítással kapcsolatos gondolatot.

Az új cél az, hogy a fogyasztókat arra ösztönözzék, hogy kevesebb eldobható műanyagot illetve előre csomagolt termékeket vegyenek és mindent használjanak újra. Így elkerülhetik, hogy hulladék kerüljön a természetbe. Akik ezt az életmódot követik, semmit nem dobnak a szemétbe, hiszen sok más alternatíva létezik, amely sokkal környezetkímélőbb.

Ez az életstílus az élet minden területére kihat: legyen szó a bevásárlásról, a ruhavásárlásról, vagy a mindennapi használati cikkekről. Egy egyszerű példa erre, ha a nejlon zacskót vászontáskára cseréljük, vagy ha az eldobható műanyag fogkefét bambusz fogkefére.

Nem kell nagy változásokban gondolkodni, ha mindenki csak egy kicsit is hozzájárul a környezet megvédéséhez, már az is sokat segíthet a mostani és a jövő generációjának, hogy bolygónkat élhetőbbé tegyük.

Címkék#Séta-Türr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!