Erdélyi Virág

2019.11.14. 07:00

Kedvenc sportágam a shotokan karate

A keleti harcművészetek közül a shotokan karatét művelem, mondhatni, régóta. Az elmúlt években ez a különleges sport szenvedélyemmé vált, életem részévé, betölti a hétköznapjaimat, komoly segítőm a tanulásban is.

Türr István Gimnázium

Virág Polgárdy Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől vehette át 2017-ben a Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjat Fotó: iskola

Ez a fajta testedzés a nyugati ember számára nem annyira harcművészet, mint inkább személyiségfejlesztő és jellemformáló sporttevékenység. Az intenzív, fegyelmezett edzéseken megtanuljuk a kitartást, az önvédelmet, a tiszteletet és az önbizalmat, amire a mindennapi életben is szükségünk van. A sportolás által erősebb és kitartóbb lettem, jobban figyelek, harcosabb lettem.

2014 októberétől vagyok tagja az ajkai sportegyesületnek, majd 2017 februárjától élsportolóként napi két óra edzésem van. Rendszeres erőnléti felméréseket végeznek velünk ötféle gyakorlattal, ahol egy perc alatti teljesítményekkel kontrollálnak minket. Az intenzív versenyidőszak szeptembertől júniusig tart, nyaranta pedig több edzőtáborban veszek részt. Vannak olyan eredményeim, amikre nagyon büszke vagyok. 2017 áprilisában a WUKF Európa-bajnokságon két bronzérmet szereztem, 2017 novemberében a WKF-diákolimpián diákolimpikon lettem, 2018 áprilisában az SKDUN Global Eb-n bronzérmet szereztem, 2019 áprilisában a Ipphon Shobu világbajnokságon két bronzérmet nyertem. Emellett több arany-, ezüst- és bronzéremmel rendelkezem.

Érmeim a szobám falát díszítik, kupáimnak szüleim már a második vitrint veszik. Nagyon büszke vagyok arra, amit és ahogy elértem.

A trófeák mögött a sok munkán kívül ott vannak szüleim, barátaim, tanáraim. Mindenkinek hálás vagyok, amiért oly sokat segít. Tanulmányi és sporteredményeim alapján kapott elismeréseim között ott van a 2017-es Veszprém Megye Legjobb Sportolója díj, 2018 decemberében az Ajkai Sportgálán kupát kaptam, 2018-ban és 2019-ben is megkaptam a Magyarország jó tanulója – jó sportolója elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Virág Polgárdy Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől vehette át 2017-ben a Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjat Fotó: iskola

Büszkeséggel tölt el, hogy élsportolóként ennek a csapatnak a tagjaként képviselhetem magam, iskolámat és egyesületemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!