Hegyi Virág

2019.11.07. 07:00

Oktoberfest ,,sörrel” és virslivel a Türrben

Először, azonban hagyományteremtő céllal rendezte meg az iskola a bajor eredetű Oktoberfestet. A nem mindennapi eseményre a diákok hatalmas tömegben érkeztek.

Türr István Gimnázium

A diákok szép számmal vettek részt az első ízben rendezett programon, biztosan lesz folytatás Fotó: iskola

Az iskola udvarán szólt a hamisítatlan bajor muzsika, persze szigorúan tanítás után, ugyanis az ,,alkalomhoz illő” hangerő mellett nehéz lett volna tanítani. Meg amúgy is, a diákok özönlöttek virslit enni, sört inni (kizárólag alkoholmenteset!), beszélgetni, a sörpadokon, és nem mellesleg értékes nyeremények reményében kérdéssorokat kitölteni az igazi, az eredeti Oktoberfesttel kapcsolatban. Legtöbben a helyben főzött virsliért álltak sorban, de természetesen az alkoholmentes sör sem maradhatott ki a napunkból. Jómagam és két diáktársam bajor népviseletben szolgáltuk ki a diákokat.

A diákok szép számmal vettek részt az első ízben rendezett programon, biztosan lesz folytatás Fotó: iskola

Nagy élmény volt átélni, hogy egy ilyen rendezvény mennyire összehozza az iskola tanulóit, hiszen akik még csak nem is ismerték egymást, egy asztalnál ettek, ittak és nevettek. Voltak diákok, akik inkább németnyelv-tudásukat tették próbára egy teszt kitöltésével.

Szokták mondani: ha jó a hangulat, csak úgy repül az idő. Szerintem ez teljesen igaz volt arra a napra. Sokan dolgoztak azért, hogy ez megvalósulhasson, sokan segítettek, ezért hálásak is vagyunk diáktársainknak és persze tanárainknak. Csoportokat kovácsolt össze ez az esemény. Az átéltek, látottak, hallottak alapján bizton állíthatom, nem ez volt az utolsó Oktoberfest a Türr István Gimnázium és Kollégiumban Pápán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!