Darida Szonja, Horváth Zsófia

2019.11.21. 07:00

Vár az edzőterem

Mint sokak számára, úgy nekünk, fiatal lányoknak is fontos a mozgás a mindennapi életben. Általában konditerembe szoktunk lejárni, ahol van egy edző, aki mindig segít abban, hogy megfelelő súllyal, helyes levegővétellel végezzük a gyakorlatokat. Így figyelemmel követi az edzéseket, amivel abban támogat, hogy mihamarabbi fejlődésre tegyünk szert. De az eredmény érdekében a tréning mellett az étrendre is oda kell figyelni.

Bródy Imre Gimnázium és AMI

A teremben sokféle gép található, különböző testrészek formálására, erősítésére

Forrás: Iskola

Hanyagolni kell a cukros ételeket és italokat, édességeket, fehér lisztes termékeket, illetve az alkoholt és a dohányt. Ajánlott a nagy mennyiségű víz- és fehérjefogyasztás, valamint zöldségek és gyümölcsök, rostos ételek bevitele. A konditeremben rengeteg gép található, különböző testrészek formálására, erősítésére. Többek között a lábat, felsőtestet fejlesztő eszközök, továbbá fekvenyomó padok is találhatók.

A teremben sokféle gép található, különböző testrészek formálására, erősítésére
Fotó: Iskola

Személy szerint nekünk van egy edzésrendszerünk, így mindennap más testrészre edzünk, időtől és kedvtől függően. A napok, hetek, hónapok múlásával örömmel vehettük észre, hogy egyre több súllyal tudjuk a feladatokat véghez vinni, ami hosszú távon kedvező változást eredményez. Felfigyeltünk arra is, hogy a napi sportolás nemcsak fizikailag, de szellemileg és lelkileg is támogat és megerősít. Például jobban tudunk koncentrálni és aludni, emellett egyszerűbben tudjuk levezetni a feszültséget is.

Ha nem találtad meg a számodra megfelelő sport­ágat, ne aggódj! Az edzőterem tökéletes választás minden szempontból, hiszen megtalálhatod önmagadat benne, sőt feszegetheted a határaidat is, amivel a kitartásodat tudod fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!