SÉTA

2016.01.25. 15:53

Aranytoll: Idén egy vetésis tehetség vehette át a Napló elismerését

Veszprém – Kreatív, sokoldalú diák, írásai változatosak, elgondolkodtatóak – így jellemezte Kocán Béla irodalom–nyelvtan tanár tanítványát, Sótonyi Esztert, aki lapcsoportunk Sajtó és tanulás (SÉTA) idei őszi kurzusának Aranytoll-díját vehette át.

Kutasi Zsófia

A díjat Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adta át a Vetési Albert Gimnázium végzős tanulójának, és biztatta, folytassa továbbra is az eredményes munkát.

A programról Kocán Béla elmondta, jónak tartja, hogy a diákok az irodalom és a nyelvtan mellett az újságírással is ismerkedhetnek. A SÉTA a fogalmazás fejlesztésében is nagyban segíti a fiatalokat.  A tanulók ötletesek, kreatívan állnak hozzá a különböző feladatokhoz.

A képen balról Kocán Béla, irodalom–nyelvtan tanár, Sótonyi Eszter és Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője
Fotó: Penovác Károly

– Mindig szerettem az irodalmat, amikor hallottam a programról, egyből csatlakoztam – mondta Eszter. A fiatal hölgy kifejtette, az írás könnyen megy neki, meg tudja ragadni a lényeget, ki tudja ilyen módon fejezni magát és ez jó érzéssel tölti el. Idén lépett be a programba, igaz, végzős, azonban az írással a jövőben is szeretne foglalkozni valamilyen formában.

A fiatal tehetségnek több jó cikke is felkeltette a díjazók figyelmét, többek között lapunkban november 12-én megjelent Chatkapcsolat című írása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!