SÉTA

2012.11.07. 10:44

Együtt több generáció

Zirc - A többgenerációs programsorozat keretében a Szent Bernát Idősek Otthona foglalkoztatásvezetője megkereste iskolánkat, hogy szívesen látnának diákokat és felnőtteket a három napon át tartó kosárfonásra.

Napló Online

Nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem ezeken a nagyszerű foglalkozásokon. Iskolánk szervezésében öten voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Az első napon két kosarat fontunk, egy kisebbet és egy nagyobbat. A másodikon egy szögletes és egy nagyobb, kör formájú kosarat, míg a harmadikon egy gyönyörű szép virágot készítettünk. Ezen a három napon nagyon jól szórakoztunk és sok mindent elsajátítottunk. Én személy szerint még anyagot is hoztam haza, hogy itthon is megmutassam, mi mindent tanultam. Jó volt, hogy be-benéztek hozzánk az otthonban lakó idősek, többen leültek, jókat beszélgettünk, beszálltak a kézműveskedésbe. Jó volt látni, hogy ők is kivették a részüket a kosárfonásból. Egyik diáktársamnak úgy megjött a kedve, hogy külön bement az otthonba, és megtanulta, hogy kell fűzfavesszővel üveget befonni.



Beszélgettünk arról is, hogy a jövőre nézve tervezhetnénk közös kézművesprogramokat, akár egy-egy osztályfőnöki óra, akár gyakorlati oktatás keretében. Jó lenne! Az iskolánkban Müller Anikó szervezte meg Bauerné Ancsa nénivel, aki az otthon foglalkoztató vezetője. Oktatóként volt jelen Einreinhoff István is, aki szabadidejében szívesen fonogat, különböző méretű kosarakat. Engem Kőművesné Vajda Erika ápolónő is bátorított, hívott. Nagyon jól éreztem magam, és remélem, még nagyon sokszor találkozunk, több ilyen foglalkoztatás is lesz. Mindenkinek köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a három napon, és megtanulhattunk kosarat fonni.
 
Kecskés Adrienn,
Reguly szakképző iskola,
Zirc

 

További "sétás" cikkek ITT!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!