SÉTA

2011.11.23. 13:16

Iskolánk tárlata a Megyeházán

Veszprém - A közelmúltban nyílt kiállítás iskolánk 13. évfolyamos alkalmazott grafikus és díszítő festő tanulóinak műveiből a Megyeházán. A tárlat különlegessége, hogy a diákok munkái veszprémi közterületeket és épületrészleteket ábrázolnak.

Napló Online

A köszöntőjében Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő arról beszélt, hogy az iskolában magas színvonalú a művészeti oktatás, ennek eredményeként a kiállított képek élővé válnak, színeik a lelkünkhöz szólnak. Említést tett arról is, hogy múlt hónap elején három végzős diák, Kostyik Dominika, Somogyi Laura és Molnár Zoltán két nagyméretű olajképet készített a Lengyel-Magyar Barátság Éve alkalmából.


 
A kiállítást Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki azt hangsúlyozta: a művészek feladata a szépség megalkotása. Átadta Földesi Barnabásnak és Szeifert Györgynek az 1000 éves Veszprém megye címerét formáló emlékplakettet. A Bem Józsefet ábrázoló festmény már Tarnów városát ékesíti, a másik, Petőfit bemutató kép a Megyeházán látható. A kiállítás december 12-ig tekinthető meg.

Hertner András
III. Béla Gimnázium, Művészeti SZKI és A.M.I.,
Zirc

A sajtó és Tanulás (Séta) rovat további cikkeiért klikk ide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!