SÉTA

2012.11.16. 09:31

Lelkek lángjai

Zirc - Gyakran emlékezünk azokra a szeretteinkre, ismerőseinkre, akik már nincsenek közöttünk. De van az évnek két olyan napja, amikor a megszokottnál is többen mennek el a temetőkbe, hogy tisztelegjenek az elhunytak emléke előtt.

Napló Online

Mindenszentekkor és  halottak napján milliónyi lángocska világítja be a sírkerteket. Az emlékezés lángjai. Világítanak, hogy elment szeretteink, ismerőseink lelkét, emlékét köztünk tarthassák. Azt mondják, addig nem hal meg teljesen az ember, amíg emlékeznek rá. Ezekben a napokban sokan emlékeztek. Egy kicsit elfelejtik a világ gonoszságát, a bajokat, gondokat, ezt az estét arra szánják, hogy megemlékezzenek azokról, akik valaha életük részei voltak. A kis fénycsóvák a lelkünket is bevilágítják. Együtt vannak családok a fényen keresztül azokkal, akik fontosak voltak számukra, és akiket nem szeretnének elfelejteni. Mi is ellátogatunk minden évben ilyenkor a temetőkertekbe, és emlékezünk, közösen, meghatottan. Az élőknek is szükséges a múlt felidézése, hiszen a bennünk lakozó emlékek létünk meghatározó tükörcserepei.
 
Kiss Bettina,
Reguly szakképző iskola, Zirc 

További "sétás" cikkek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!