Somlóvásárhely

2017.06.19. 18:13

A Somló újjáélesztése

SOMLÓVÁSÁRHELY - A Somlói Éjszakai Pincetúra a vulkán újraélesztésének az ötletéből indult öt évvel ezelőtt - mondta Nagy Gábor főszervező.

Penk Tímea

A június 24-ei ingyenes, jubileumi rendezvény hangulata és programja a korábbi években megszokotthoz hasonló, de idén különös gondot fordítottak a jobb tájékozódási lehetőségekre és a fiatalabb korosztályok megszólítására.- Kétezer vendégre számítunk, akiket koncertek, zenekarok is várnak a boron, pálinkán és a vendéglátóhelyeken kívül. A vár, a kilátó, a kápolnák mellett megnyílik a dobai képtár is - ismertette a főszervező. Nagy Gábor elmondta, hogy idén először világító útjelző táblák segítik a közlekedést. Autóval nem lehet felmenni a hegyre, Somlószőlősnél és Somlóvásárhelynél jelölték ki a parkolókat.

A hegy két legtávolabbi helyszíne között hét kilométer a távolság, a nehezebben közlekedő vendégek kényelmét hegyi taxi szolgálja. A főszervező szerint érdemes vonattal érkezni a rendezvényre, a menetjegyeket fél áron biztosítja a MÁV és a GYSEV mindkét irányból Somlóvásárhelyig és vissza.- Egy kiváló fordított napra számíthatnak a látogatók. A borászok többsége kora délután kinyitja pincéjét, a tüzet este tíz órakor gyújtjuk meg, jelképesen életre keltve a vulkánt - mondta Nagy Gábor. Hozzátette, a rendezvény nagyszabású összefogás eredményeként valósul meg, helyi cégek, a hegyközség és borosgazdák közreműködésének köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!