Somlóvásárhely

2017.06.22. 16:34

Él az utazási-kedvezmény a a szombati pincetúrára

SOMLÓVÁSÁRHELY Egy olvasónk jelezte, hogy amikor a szombati pincetúra vasúti kedvezményéről érdeklődött, az ügyfélszolgálat nem tudott tájékoztatást adni a félárú jegyvásárlás lehetőségéről.

Penk Tímea

Szerkesztőségünk megkereste a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, amely azt a tájékoztatást adta, hogy a MÁV-START és a GYSEV ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a somlóvásárhelyi állomásra utazóknak, akik a Somlói Éjszakai Pincetúra rendezvényen vesznek részt június 24-én. A kedvezmény alapesetben másodosztályra vehető igénybe. Első osztályon történő utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával, de az utazást legkorábban a rendezvény első napját megelőző naptól, vagyis június 23-tól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb a rendezvényt követő napon, június 25-én éjfélig be kell fejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt visszautazás előtt a rendezvény helyszínén lebélyegeztetik. Bélyegző hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki. A bélyegzés a somlóvásárhelyi vasútállomás előtt felállított pultnál június 24-én délután háromnegyed öt és este kilenc óra között, valamint június 25-én az induló vonatok előtt, továbbá a Somlói Borok Boltjánál, június 24-én tíz órától 25-én hajnali négyig, illetve délelőtt kilenctől délig lehetséges.

A könnyebb eljutás érdekében a menetrendtől eltérően megállítják Somlóvásárhelyen a Déli pályaudvarról Szombathelyre, június 24-én, szombaton 14:30-kor és 16:30-kor induló vonatokat, továbbá a Szombathelyről Budapestre, június 25-én, vasárnap 10:05-kor és 12:05-kor induló vonatokat.

A START Klub kártya tulajdonosai Somlóvásárhely vasútállomáson programfüzetet vehetnek át a szervezőktől, amely kuponokat is tartalmaz. A kuponok alapján a rendezvényhez csatlakozott pincészetekben két pohár bort féláron vásárolhatnak helybeni fogyasztással.

A pincetúra és a vasúttársaság holnapján további információk is találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!