Európa-Liga

2019.10.24. 20:54

1-0-ra győzött a Fradi a CSZKA Moszkva vendégeként

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Moszkva, 2019. október 24. A ferencvárosi Olekszandr Zubkov (b) és Ivan Obljakov, az orosz csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott CSZKA Moszkva - Ferencváros mérkõzésen a moszkvai VEB Arénában 2019. október 24-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Közel sem fogadta telt ház a csapatokat, a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok fogadta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak. Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy „vakon” előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével „jelentkezett be”, majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferenccváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Íme a győztes gól:

https://streamable.com/llslv

A Ferencváros közel 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzést, akkor az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak a 1-0-ra.

A két csapat a következő körben újra összecsap egymással, november 7-én a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a házigazda.

A H csoport másik mérkőzésén az Espanyol (7 pont) a Ludogorec (6 pont) otthonában győzött 1-0-ra, s a csoport élére állt. Az FTC négy pontjával a harmadik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!