Újra hazai pályán

2019.05.03. 22:00

1. FC Veszprém: otthon is le kell győzniük az Aramist

Március 18. óta először lép hazai pályára a megyeszékhely futsalcsapata, amelynek szüksége is lesz közönsége támogatására. A kitűzött célhoz ugyanis kötelező a győzelem.

Horváth Gábor

Tatai Józsefékre fontos meccsek várnak a rájátszás hajrájában Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bajnoki döntőbe kerülés az 1. Futsal Club Veszprém célja az NB I-ben, ahol a bakonyiak korábban még dobogóra sem állhattak, most viszont jó esélyük van az aranyéremért csatába szállni.

Ehhez azonban valószínűleg már nem hibázhatnak a rájátszás B csoportjában, ahol hétfőn (18.30) az Aramis SE csapatát fogadják.

– A saját kezünkben van a sorsunk, miután vetélytársaink hibáztak – utalta Madarász János edző arra, hogy a Haladás VSE legutóbbi meccsén csak döntetlenre volt képes a BME-BT FC vendégeként, a Nyírgyulaj KSE pedig kikapott az Aramis SE-től.

Tatai Józsefékre fontos meccsek várnak a rájátszás hajrájában Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Mindenképpen nyernünk kell, de nem lesz könnyű, mert ellenfelünknek is nagy szüksége van a pontokra – mondta már az előttük lévő feladatról Madarász János, akinek az együttese legutóbb épp az Aramis SE-vel találkozott, és a veszprémiek 4-3-ra megnyerték a budaörsi mérkőzést.

– Két vereség után (korábban a Nyírgyulaj ellen otthon, majd a Haladással szemben idegenben maradt alul az 1. FCV – a szerk.) egyértelműen csak a győzelem lehetett a célunk. A végeredmény szoros csatát sejtet, ám a játék képe alapján több góllal is nyerhettünk volna, rengeteg helyzetet, ziccert dolgoztunk ugyanis ki – tudtuk meg a szakembertől, aki hozzátette: bár törekednek rá, a hazai mérkőzésen sem a szép játék, a gála lesz a céljuk, hanem a három pont megszerzése.

A B csoport állása: 1. Haladás (5 mérkőzés után) 15 pont, 2. Nyírgyulaj (5) 12, 3. Veszprém (4) 12, 4. Aramis (5) 9, 5. BME-BT FC (5) 2.

Az első helyezett döntőt játszik a másik csoport győztesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában