nagy szívvel játszottak a párharc nyitányán

2019.05.31. 21:19

1. FCV: egy lépéssel közelebb a bronzhoz

Megtette az első lépést a bronzérem irányába az 1. FC Veszprém, amely pénteken nagy csatában aratott szép sikert a Dunaferr ellen a futsal élvonalban.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

1. FCV-Dunaferr 5-2 (2-1)

Veszprém, 800 néző. V.: Vass, Kubicsek, Bíró. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik R. Csere: Schmidmajer, Simon, Tatai, Tar, Márkus, Komáromi, Boromisza, Varga, Bencsik Á. Edző: Németh Gábor. Dunaferr: Rigó – Németh P., Klacsák, Pál, Horváth N. Csere: Cseresnyés, Reveland, Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Németh L. Edző: Fehér Zsolt.

A Veszprém és a Dunaferr összecsapásának tétje a bronzérem, az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a Március 15. úti sportcsarnokban kezdték a felek.

A találkozó előtt a nemrég távozó edzőt, Madarász Jánost köszöntötték a pályán. A B-közép molinót feszített ki, és skandálta a mester nevét, Rajki Tamás ügyvezető pedig ajándékot adott át az egy hete közös megegyezéssel távozó szakembernek, aki szólt néhány szót a játéktéren.

Elmondta, hosszú volt az elmúlt hat év, amely tele volt buktatóval és örömmel egyaránt. Köszönetet mondott a városnak, a klubnak, a szurkolóknak, kérte, hogy a folytatásban is támogassák a csapatot. Egy személyt külön kiemelt, utódját, Németh Gábort emberileg és szakmailag is kiválónak nevezte.

- Sok erőt és sok sikert! Csináld meg! Hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal! – zárta mondandóját Madarász János.

A kezdeti tapogatózásokat követően Spandleré volt az első védés. Az együttesek keresték a fogást a másikon. Úgy méregették egymást, mint két bokszoló, aki először felméri a másik erősségeit és gyengeségeit. Tatai okozott némi zavart a vendégkapu előtt, majd kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon. A védelmek jól zártak, a kapusok magabiztosak voltak. A 14. percben aztán megmozdult az állóháború.

A Veszprém lecsapott egy nagy hibára, Tatai szerzett labdát, középre adását Bencsik Ádám lőtte a kapuba, 1-0.

A 16. percben máris nőtt a hazai előny, kipasszolta ellenfelét az 1. FCV, Gyurcsányi átadását Bencsik Roland váltotta gólra, 2-0.

Tatai lövését védte Rigó, a másik oldalon Spandler vetődött. A 19. percben kissé lemaradt a Veszprém hátul, Pál pedig a jobb felsőbe helyezett, 2-1. A legvégén Márkus lőtt és Spandlernek is akadt dolga, de több gól már nem esett a játékrészben.

A második félidő hazai találattal indult, Dávid keresztpasszát Komáromi helyezte a hosszú oldalon a hálóba, 22. perc: 3-1.

Ment előre a Dunaújváros, taktikus és szervezett volt a Veszprém, egy kihagyás azonban megbosszulta magát.

A 26. percben Sáhó fejesét Spandler bravúrral kapufára tolta, a dunaújvárosi játékos azonban visszaszerezte a labdát, amely lövése után Spandler alatt becsorgott a kapuba, 3-2.

Felgyorsította játékát a Dunaferr, amely nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. Spandler ért le szépen Pál labdájára, a másik oldalon Komáromi tört kapura, de mellé helyezett. Többet birtokolták a vendégek a labdát, a bakonyiak alig-alig jutottak ellenfelük kapuja elé, ám az eredmény nekik volt jó. Három perccel a vége előtt lehozta kapusát az Újváros, azaz átváltott öt a négy elleni játékra. Pál bombázott, és nem sokkal tévesztett célt. A 40. percben Tatai döntötte el a mérkőzés sorsát, miután csapata lekontrázta a kitámadó vetélytársat, Komáromi adta a gólpasszt, 4-2. Itt azonban még nem volt vége. A középkezdésnél Bognár szemfülesen szerzett labdát, majd begyalogolt vele az üres vendégkapuba, 40. perc 5-4.

Németh Gábor: – Köszönöm a srácoknak ezt a teljesítményt, együtt nyertük meg a meccset. Ez azonban csak részsiker, hétfőn is győzni szeretnénk.

Fehér Zsolt: – Kiélezett, éles meccset játszottunk, erre is számítottunk. Az a csapat nyert, amely jobban használta ki a helyzeteit. A végén kockáztatnunk kellett, ezért lett nagyobb a különbség. Nincs veszve semmi, megpróbálunk hétfőn kiegyenlíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában