Sport

2006.10.04. 02:29

Kiro döntés előtt

Veszprém - Kiril Lazarov, az MKB macedón jobbátlövője még nem döntötte el, hogy jövő nyártól hol folytatja pályafutását.

Mórocz Zsolt

Csapata egyik legjobbja volt Kiril Lazarov a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első csoportmérkőzésén. A macedón bombázó hét gólt lőtt szombaton Pamplonában, továbbá számos gólpasszt adott társainak. - Negyven percen át álltuk a versenyt a Portlanddal. Utána sem játszottunk rosszul, csak fizikailag elfáradtunk - értékelt Kiro. - Rossz lenne a csapat erőnléte?- Nem tudom megmondani, hogy a kevés vagy a sok edzés miatt történt, de tény, hogy elfáradtunk. Elképzelhető, hogy a felkészülés so- rán többet kellett volna edzeni, vagy éppen ellenkezőleg, többet kellett volna pihenni, frissíteni. - A hétgólos vereség után mennyi esélyt lát a csoportelsőség megszerzésére?- Megyünk tovább, előbb le kell győznünk a másik két csoportbeli ellenfelet, a szlovák Povazska Bystricát és a Boszna Szarajevót, aztán itthon vissza kell vágni a spanyoloknak. Mivel Pamplonában sok gólt lőttünk, így itthon a hétgólos győzelem is elég lehet az első helyhez. Nem egyszerű megcsinálni, ám korántsem lehetetlen. Tavasszal összesítésben csak egy gól volt köztünk a különbség, igaz, érzésem szerint azóta erősebb lett a Portland. - És mennyi az esélye annak, hogy meghosszabbítja a jövő nyáron lejáró szerződését?- Hatodik éve vagyok Veszprémben, és jól érzem itt magam. Hamarosan magyar állampolgár leszek, hiszen már sikeresen letettem az ehhez szükséges vizsgát. Ugyan- akkor szeretnék elérni egy komoly sikert, ami itt egyelőre nem jött össze. Erősek vagyunk, de mindig hiányzik egy kis lépés ahhoz, hogy igazán jó eredményt érjünk el a nemzetközi porondon is. Azonban nem tudom az okát. Sokszor felmerül bennem a kérdés: lehet, hogy nem elég erős hozzá a játékosállomány, vagy taktikailag nem vagyunk eléggé felkészültek, esetleg gyenge a sportdiplomáciánk? Nem tudom rá a választ. - Ez azt jelenti, hogy BL-győzelemre esélyes csapatban szeretne kézilabdázni?- Igen, és szándékaim szerint Veszprémben. Van azonban más ajánlatom is - melyet konkrétan nem akarok megnevezni -, ám ha úgy látom, hogy kellően erős lesz az MKB ahhoz, hogy együtt sikere- sek legyünk, akkor maradok. - Mikor dönt?- Nem tudom, de egyelőre nincs hová sietni. Soha nem döntöttem ilyen korán, mindig az új év környékén írtam alá új szerződést. Most is legalább addig kivárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!