Sport

2007.02.09. 03:29

Gellei és Lipcsei lovag

Sümeg - A városban edzőtáborozó FTC futballcsapatának tagjai számára látványos programot prezentált a vendéglátó várkapitány: lovagi tornát tekinthettek meg a nagy lovagteremben. A műsor végén Gellei Imre vezetőedzőt és Lipcsei Pétert lovaggá ütötték.

Dallos Zsuzsa

- Természetesen - hangzott a válasz, ami egyértelműen igazolta, a zöld-fehérek élő legendáját lovaggá ütötték. Tehát immár a magyar futball is rendelkezik lovaggal, nem csak az angol, Sir Alex Ferguson jóvoltából. Nekünk azonnal kettő is van. Igaz, a Manchester United trénerét a királynő ütötte lovaggá, a zöld-fehérek szakvezetőjét, va- lamint középpályását pedig Kovács Tamás, aki az ünnepélyes ceremóniát celebrálta a várkapitány, Papp Imre jóváhagyásával. A lovaggá ütés előtt a népligeti labdarúgók a középkor hangulatát idéző lovagi tor- nát figyelhettek, történelmi lovasjátékot, palotás táncot, spanyol és magyar lovasbemutatót - utóbbi során a honfoglaló magyarokra emlékezve -, gyalogos bajvívást, zászlóforgatást. Aztán következett a fő műsorszám Gellei és Lipcsei bevonásával. - A várúr által rám ruházott örökös jogomnál fogva téged, Gellei Imre, valamint téged, Lipcsei Péter, a mai napon a sümegi vár lovagjává ütlek. Tudomásom van róla, hogy jó katonák vagytok, a hozzátok beosztott emberek igazságos parancsnokai, a gyengébbik nem nagy tisztelői, az elesettek és a rászorultak segítői - mondta Kovács Tamás, majd két pofon csattant. Nem túl nagyok, ezért nem is váltottak ki dühöt, hanem hatalmas nevetést a két sportemberből. A ceremóniamester folytatta:

- Isten és a szűzanya tiszteletére tűrjed el ezt az ütést, de ezután többé egyetlen más ütést ne tűrj el. Légy bátor és derék! Jobb lovagnak, mint szolgának lenni! Lipcsei és Gellei átvették a lovaggá ütést dokumentáló oklevelet, majd karddal pózoltak az újságíróknak.

- Nem tudtam, a házigazdák mire készülnek, csak annyit közöltek, számítsak valami meglepetésre. Ez bejött, elcsodálkoztam, amikor szóltak, lovaggá ütnek. Alighanem annak köszönhetem, amit lényegében az oklevélben is megfogalmaztak: becsületesen dolgozom, s igyekszem példát mutatni a fiataloknak - mondta Lipcsei. Közben megérkezett az ismert lelkész, László atya. A Fradi család nevében köszönte meg a vendéglátók kedvességét, szeretetét. Aztán a labdarúgókhoz fordult, legendás optimizmusa ezúttal sem hagyta el, ugyanis megjegyezte, bízik a csapatban, látja ebben a társaságban a BL-győzelem lehetőségét. A Ferencváros kedden, a veszprémi műfüves pályán egygólos vereséget szenvedett a Pakstól, szerdán - a fentebb említett kalandok mellett - meccs nem, edzés szerepelt a programban, Tapolcán. Tegnap a csapat részt vett a sármelléki repülőtér Puskás termináljának névadóján, majd edzőmérkőzésen 2:1-re kikaptak a ZTE-től. Ma pedig 14 órakor Veszprémben a VFC megyei másodosztályú csapata lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!