Sport

2007.02.05. 03:29

Könnyű férfisiker

Veszprém (viri) - Felemásra sikeredett a két NB I-es veszprémi röplabdagárda szereplése a hétvégén: a VRC simán nyert, a nők viszont szoros meccsen buktak.

B. Virág Rita

Gyors és látványos hazai pontokkal kezdődött az NB I-es női röplabdameccs (8:3). Azonban a Kalocsa szívós munkával felzárkózott (11: 10). Felszabadult, könnyed játékkal szépen gyűjtögette pontjait a VESC (20:16, majd 24:20), s bár a végjátékban kicsit elmélázott, simán hozta az első játszmát. 8:8-ig ki- egyenlített volt a meccs a második szettben, aztán a Kalocsa erős, jól helyezett nyi- tásokkal hat ponttal ellépett (10:16), s ezt a különbséget már képtelen volt ledolgozni a hazai alakulat (1:1). Újra az egyetemisták pillanatai következtek: a harmadik játékrészben visszatért a hit, a lelkesedés és az erő a hazaiak- ba, így simán szereztek ismét előnyt (2:1). Izgalmas pillanatok következtek a negyedik játszmában - bár a Kalocsa szinte végig irányította a játékot, a VESC harcolt az egyenlítésért (11:11 után 16:19, 23:24), végül egy szerencsés ponttal a vendégek kiharcolták az ötödik szettet. A záró felvonásban 5:1-ig minden jól ment a VESC oldalán, ám feltámadtak a vendégek, s 12-nél utolérték Zsoldosékat. Fordítottak, és bár az első meccslabdát a veszprémiek még hárították (13:14), a másodikat már nem sikerült.

Jól játszott a Veszprém az első és a harmadik játszmában. A második, a negyedik és az ötödik szettben érthetetlen rövidzárlatok borzolták a nézők kedélyeit. Győzelmet szalasztott el a VESC.

Fehér Tibor: - Az akarattal nem volt baj, de sokkal jobban kell koncentrálni.

VRC-Győr3:0 (21, 17, 12)Veszprém, 50 néző. V.: Őze, ifj. Szabó. VRC: Klausz, Erdei, Horváth Sz., Pollák, Nagy A., Porkoláb. Csere: Németh L. (liberó), Horváth Á., Salavecz, Tölli, Molnár. Edző: Szász Antal. Győr: Gerencsér, Horváth, Szamosi Á., Szamosi B., Szauter, Szele. Csere: Czinner (liberó), Angyaláti, Bera. Edző: Oroszi László.

A férfi NB I-ben a táblá- zatot látva az esélyek egyértelműen a harmadik helyezett Veszprém mellett szóltak, annak ellenére, hogy a csapat egyik legjobbja, Jánosik Gergely derékbántalmak miatt hiányzott.

Az első játszmában 11:11-ig, majd 13:13-ig fej fej mellett haladtak a küzdő felek, majd a Győr két ponttal elhúzott. A VRC még időben fel- ocsúdott, remek pontokkal előbb egalizált, aztán 20:18-nál állva hagyta ellenfelét (1:0). A második szett csak 10:10-ig volt izgalmas, mert a Veszprém nagyon jól játszott. Hol Erdei, hol Nagy ütött látványos pontokat, de a sánc is rendre jó ütemben hatástalanított (2:0). A harmadik játékrészben látványos produkcióval végleg tudatosította a VRC a győriekben, hogy ezen a napon semmi esélyük.

A nagyobb játékerőt képviselő Veszprém megérdemelten nyert.

Szász Antal: - Örülök, hogy a fiatalok is játszhattak. Kötelező győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!