Sport

2007.06.27. 02:29

Az egység hiánya

Megyei körkép - Évértékelő sorozatunk utolsó részének hármasa küzdelmes, egyben csalódott szezonon van túl. Utóbbi egyáltalán nem csoda, az Öskü és a Kerta kiesett az első osztályból, de az Úrkút sem elégedett.

Horváth Gábor

- Nagyon sajnáljuk, hogy kieső helyen zártuk a bajnokságot, a csapat a szezon végére kezdett összeérni, de már túl későn - jegyezte meg Dufek József, az utolsó előttiként végző Öskü FC edzője. Elmondta, az őszi fél év elment az ismerkedéssel, tavasszal pedig sérüléshullám sújtotta a csapatot. - Volt olyan is, aki egy percet sem játszott az idény második részében. Sokszor négy-öt ifistával állt fel a kezdőcsapat, nekik még ez sok volt.

Az Öskünek tényleg jól sikerült a szezon vége, hiszen a legutolsó hat fordulóban tizenhárom pontot szerzett a csapat, de a tavasszal addig begyűjtött hattal együtt ez kevésnek bizonyult a bent maradáshoz.

A másik kieső helyen idén a Kerta végzett, Vathy Péter csapata szinte az utolsó pillanatig küzdött és reménykedett. - Télen meghatározó emberek távoztak, csak olyan játékosokat tudtunk igazolni, akiknek nem volt csapata - mondta a Kertát a bajnoki szünettől irányító tréner. Hozzátette: mindenképpen szerették volna kiharcolni a bent mara- dást, de az edzéshiány behatárolta a lehetőségeket. - Amikor a játékosok eljártak edzésre, tudtunk nyerni hétvégén, de ha csak ketten-hárman gyakoroltunk, annak a csapat szempontjából meg is lett a negatív eredménye. Néhány játékvezetői hiba, valamint a több alkalommal is a gárdát kísértő balszerencse megrogyasztotta a csapatot, de a lényeg az, hogy megyei első osztályban nem elég a heti egy edzés - hangsúlyozta Vathy Péter. Az edző köszöni a vezetőség, az önkormányzat támogatását, a szurkolótábor kitartását, valamint azoknak a fiatal játéko- soknak a hozzáállását, akiknek helyettesíteniük kellett a sérült, eltiltott játékosokat. A mester név szerint Vér Istvánt emelte ki, a fiatal tehetség az egész szezonban egyenletes és nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!