Sport

2007.07.17. 02:28

Nyílt vízi úszások

Balatonalmádi, Balatonfűzfő (novi) - Az idén először a legutóbbi hétvégén hódolhattak kedvenc elfoglaltságuknak a nyílt vízi úszás szerelmesei.

Novothny Ottó

Előbb a balatonalmádi strandátúszás mezőnye kezdett bele a két km-es táv leúszásának a jachtkikötő és a strand között. Ezt követte másnap a hosszabb erőpróba: a fűzfői átúszáson már három km-t kellett teljesíteni.

Eközben a balatonfűzfői Balaton uszodában a Balaton Masters Games elnevezésű nyári szeniorsportjátékokon az idősebb úszók mellett a hobbiúszók is versenghettek a kijelölt pályákon az ötvenméteres medencében.

Mindhárom esemény a hagyományoknak megfelelően remek hangulatban zajlott, az időjárás pedig ezúttal rendkívül kegyes volt a résztvevőkhöz és szervezőkhöz egyaránt.

A program folytatódik. Július 22-én a hosszútávúszó Európa-kupa helyszíne lesz Balatonalmádi. A jelentkezőknek (nyolc ország sporto-lói neveztek a házigazda hosszútávúszó-szövetségnél) tíz km-t kell tempózniuk a bóják között a Balatonban a város előtti vízfelületen.

Ugyancsak szombaton lesz mellúszó országos bajnokság, ahol kétezer méter teljesítése vár a jelentkezőkre. Ez a mezőny 13 órakor startol, míg egy órával később az 5 km-es vetélkedő résztvevői rajtolhatnak, de itt már bármilyen stílusban legyőzhető a kijelölt távolság. A két utóbbi verseny az Európa-kupa mellékszáma , ahol kizárólag amatőrök ugorhatnak a vízbe és ezúttal a profik pályáin versenghetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!