Sport

2007.10.30. 03:29

Szép érmek szenior tájfutóknak0

Balatonalmádi (hg) - Az idei csapat- és váltó- ob-n szinte taroltak a Balatonalmádi Herkules SE szeniorjai, akik teljesítményükkel az utóbbi években különösen ki- emelkednek a megyei szakosztályok sorából.

Horváth Gábor

A sportág szerelmesei sokszor megfogalmazták már: a tájfutásban nincs felső korhatár, így a többi versenyhez hasonlóan az országos bajnokságokon is megmérkőznek egymással a szenior korosztályok. A versenyszám érdekessége, hogy az összeállításánál a csapattagok összesített életkora számít. A Kiskunsági Nemzeti Park területén megrendezett országos csapatbajnokság eredményhirdetésén a dobogó második fokára a női 105 kategóriában a Szóládi Annamária, Németh Zsoltné, Boa Ágnes, míg a férfi 165 kategóriában a Bikki Sándor, Bacsó Attila, Horváth Tivadar összeállítású csapatok állhat- tak. Ugyancsak a férfiaknál bronzérmes lett a 145-ös korcsoportú csapat, László Károly, Kaszás György, Takács Csaba összeállításban, de az első hat között végzett a Herkules SE többi együttese is. Szintén kiváló eredménynek tekinthető a Veszprémi Honvéd SE negyedik (F105) és a Veszprémi Tájfutó Club ötödik (F145) helyezése. Az egyesületi váltóbajnokságon a szeniorok a csb-hez hasonlóan a négyfős váltó összesített életkora szerint versenyeznek. A balatonalmádi - éveik számát tekintve 230 év feletti - férfi négyes hajráembere a 16 rajthoz álló együttes közül nagyon izgalmas versenyben elsőnek szakította át a jelképes célsza- lagot, ezzel megszerezte az aranyérmet. A bajnokcsapat tagjai: Komár Béla, Vitéz László, Bacsó Attila, Bikki Sándor. A fiatalabbak váltóversenyében mindkét nemben a gyermektől (13-14 éves) a felnőttig (21 év felett) minden korosztálynak képviseltetni kell magát, így ez a versenyszám tükrözi igazán egy-egy szakosztály sokoldalúságát. Ebben a megmérettetésben a legkiélezettebb a küzdelem, általában másodperceken dőlnek el a helyezések, így kiváló eredménynek számít az első tíz közé kerülés. Idén ez a bravúr a Veszprémi Honvéd SE (5.) és a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE (10.) férfi-, valamint a Veszprémi Tájfutó Club (9.) női együttesének is sikerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!