Sport

2007.10.09. 02:29

<u>Egyetlen veretlen</u>

<b>Pápa, Ajka</b> - Annyi fülig érő szájjal ritkán lehet találkozni a Perutz stadion főépületében, mint a Felcsút elleni győzelmet követően. <a href="http://naplo-online.hu/sport/20071009_egyetlen_veretlen"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Novothny Ottó

Csoportokba verődve tárgyalták játékosok, sportvezetők, klubalkalmazottak az eseményeket, azt, hogy még ugyan nagyon sok forduló van hátra, de a Lombard Pápa egyértelműen jó úton halad céljai eléréséhez. A mérkőzést megelőzően aranyos és megható pillanat volt, ahogy Csiszár Gyula főszurkoló szócsövén keresztül harcolta ki, hogy a szurkolók köszöntsék a 92 (!) esztendős Klement bácsit, aki a tapsvihar közepette meghatódva integetett sapkájával a lelátó kellős közepén.


Édes a siker íze Pápán is...

Kiprich József edző egyébként a mérkőzés után kiemelte, hogy hálával tartoznak a Lombard híveinek, hiszen egyre többen kísérik el a csapatot az idegenbeli mérkőzésekre is, illetve úgy tűnik, egymásra talált csapat és drukkersereg. - Nekünk sokat jelent ez a buzdítás és összefogás - fogalmazott a szakember.

Kevésbé volt emelkedett Urbán Flórián, aki a sajtótájékoztató első perceiben kizárólag a sportnapilappal történt vitáját próbálta rendezni, ami nyilván ko- moly probléma számára, ám kevésbé érdekes a kívülállók szempontjából. Ami tény: láthatóan nehezen emésztette meg az egykori nagyszerű labdarúgó, hogy együttese kikapott a Pápától. 

Ráadásul tette ezt olyan meccsen, ahol Szűcs Lajos büntetőt hárított. - Szerencsém volt a 11-esnél - ismerte el a kitűnő hálóőr. - A végére kissé elfáradtunk, de a lelkesedésünk átsegített bennünket mindenen - foglalta össze véleményét.

- Így van igazán értéke a Haladás elleni döntetlennek - mondta Bíró Péter klubtulajdonos. - Jó csapatot győztünk le, szerintem jobbat, mint amilyen a Szombathely. A profinak nevezett hazai labdarúgásban (első és másodosztály) egyetlen olyan klub van, amely még veretlen: a neve Lombard Pápa.

Az FC Ajka is kilépett a gödörből, amely egymás utáni öt vereségben mutatkozott meg. Az ajkaiak pontot szereztek Gyirmóton, ami minden szempontból meglepetés. - Az utolsó öt meccsen tizenhat gólt kaptunk, nyilvánvalóan a védelmünket kellett elsősorban rendbe tenni - beszélt a történtekről Szabó Imre edző. - Úgy tűnik, sikerült, ráadásul gól is volt bennünk.

Az ellenfelek edzői közül többen is antifocival vádolták meg az Ajkát - vetettem közbe. - A kollégák a szervezett védekezést illetik ezzel a jelzővel, ami szerintem nem helytálló. Különben az mondja ezt, aki nem tud ellenünk nyerni.  Ajkán az elmúlt héten elnökségi ülés volt, melyet némi belső feszültség előzött meg. A játékosok viszont ezzel a döntetlennel kiálltak edzőjük mellett.

- A csapattal soha nem volt semmilyen problémám, korrekt a kapcsolatunk. Bízom benne, hogy a hátralévő két meccsen a megbeszélteknek megfelelően a még hiányzó három pontot begyűjtjük - zárta a beszélgetést Szabó Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!