Sport

2007.11.03. 03:29

A BL-re hangolnak

Veszprém - A jövő heti, Gummersbach elleni Bajnokok Ligája-ütközet előtt utoljára gyakorol ma tétkörülmények között az MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttese. Pericsék mai ellenfele a Komló.

B. Virág Rita

- A Tata sajnos nem ütötte meg azt a szintet, amire számítottunk - kezdte Csoknyai István, az MKB Veszprém KC edzője. - A Komló jóval egységesebb, szervezettebb - ez a tabellán elfoglalt helyezéséből is látszik, hiszen jelenleg a negyedik. Számunkra nagyon fontos a mai ütközet, mert jövő héten élethalálharc vár ránk a Gummersbach ellen a Bajnokok Ligjában, rá-adásul a múlt héten az Izlandon járt válogatott játékosokat is nélkülöztük. Szóval ez az utolsó alkalom, hogy tétkörülmények között gyakorolhassuk a különböző taktikai, támadási és védekezési variációkat.

A veszprémiek közül töb-ben is maródiak: Zarko Markovics a vállát fájlalja, s rá biztosan nem számíthat Mocsai Lajos vezetőedző. Iváncsik Tamás megerőltette a térdét, be is dagadt, de szerencsére sikerült orvosolni a problémát, a hét közepén edzésbe állt, s talán ma délután már pályára is léphet. Eklemovics Nikolának a vádlija húzódott meg, ám a játékmester elvileg a Komló elleni derbit nem hagyja ki. Marko Vujin törött ujja is kezd rendbe jönni, ő már a Tata ellen is lehetőséget kapott.

- Háromhetes kényszerpihenő után szerdán végre újra játszhattam - mondta felszabadultan Marko Vujin, az MKB fiatal jobbátlövője. - Nagyon rossz érzés volt napokig a pálya széléről nézni a társakat, két meccset ki is kellett hagynom. Szerencsére egyre jobban érzem magam, s nagyon bízom benne, hogy jövő hét végére, a BL-mérkő- zésig teljesen meggyógyul az ujjam.

A Tata ellen hat gólig jutó 22 éves klasszis kifejtette, a Komló ellenében is már a BL-re hangolnak: - Mindenképpen szeretnénk legalább három vagy még több góllal nyerni. Ma a Komló ellen tartjuk a főpróbát, nincs afelől kétségem, hogy sikerrel zárjuk.

A Komló hét ponttal negyedik az NB I B csoportjában. Legutóbb a Dunaújvárost fogadta, s alaposan megszorongatta a tavalyi bronzérmest, mindössze két góllal kapott ki, 23:25-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!