Sport

2007.11.12. 03:29

Plusz hétről csak iksz

Veszprém - Ahogy néhány hete a szlovén Celje ellen, úgy szombaton a német Gummersbach ellen is csak döntetlent ért el az MKB veszprém KC férfi kézilabda-együttese a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

B. Virág Rita

Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 5/3.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 5:4, 14.: 9:6, 20.: 14:9, 24.: 17:13, 30.: 20:16, 37.: 24:17, 39.: 25:19, 41.: 25:22, 44.: 27:24, 47.: 30:27, 50.: 30:30, 57.: 34:33, 58.: 34:35, 59.: 35:35.

Azt is mondhatnánk, a Március 15-e úti sportcsarnokban a BL-mérkőzéseken megszokott hangulatban kezdődött a találkozó: vagyis a falakat rengető hangorkában az ember nemhogy a közvetlen szomszédja, hanem a saját hangját sem hallotta.

Mindkét csapat idegesen kezdett, rögvest az első támadásnál eladta a labdát a Veszprém, a hazaiak ziccert is hibáztak, de szerencsére a németek sem találták a ritmust, előbb lépéshiba miatt vették el a játékvezetők a labdát, aztán Zakharov dobta ki a játékszert az oldalvonalon túlra. Az MKB higgadt le először, 6:6 után Sesum, Vujin és Iváncsik G. találataival három góllal meglépett. A Vfl megpróbált felzárkózni, de 10:9 után egy 4:0-ás szériával már öt gól volt a hazaiaknak, s ezt a különbséget a félidő végéig nagyjából sikerült megtartani (20:16). Két perccel a játékrész zárása előtt Ilyés begyűjtötte harmadik két percét is, így a játékvezetők végleg száműzték a védelem vezé- rét. Hozzá kell tenni, hogy a harmadik kisbüntetés egyáltalán nem tűnt jogosnak.

A szünetben, ígéretéhez híven, beállt a B közép drukkerei közé dr. Magyarády Péter, az MKB gazdasági és operatív elnöke, aki nem kímélte a hangszálait.

Pompásan indult a második harminc perc: hét perc alatt négyet vágott a Veszprém, míg a Gummi csupán egyet, így már hétre hízott a különbség (24:17). 25:19-nél aztán valami megtört az addig remekül kézilabdázó bakonyia- knál, s fokozatosan felzárkózott a Vfl. Egyre inkább magára talált az első félidőben lélegzethez sem jutó Ilics és Pungartnik, de a beállós Gunnarsson is ontotta a gólokat. A németek ügyesen variálták a védekezésüket is, így többször teljesen tanácstalanul mozogtak a hazaiak. Sesum és az Ilyést kiválóan helyettesítő Perez megállíthatatlanul kézilabdázott, azonban a meglehetősen zilált védelem már csak momentumokban emlékeztetett az első félidei ön- magára, így a vendégek ki- egyenlítettek (30:30). Elképesztő végjáték kezdődött, ahol rendre a Veszprém vezetett, de a Vfl újra és újra egalizált, sőt az 58. percben nála volt az előny. Másfél perccel a vége előtt Perez egalizált, majd szerencsére a németek elpackázták a támadásukat, s így újra a Veszprémhez került a labda. Pungartnik Vujin ellen elkövetett szándékos szabálytalanságért piros lapot kapott, s már csak négy másodperc maradt. A gyors figura végén Vujin lövését az exveszprémi Fazekas hárította, így a felek megosztoztak a pontokon.

Csalódást jelent mindenkinek a döntetlen, főleg annak tudatában, hogy hét góllal is vezetett az MKB. A továbbjutás még így is elérhető, de ehhez nyerni kell vasárnap Celjében.

Alfred Gislasson: - Büszke vagyok a csapatomra, hogy hét gólról visszahozta a re- ményeket. A meccs döntő pillanata szerintem Ilyés kiválása volt.

Mocsai Lajos: - Nem dőlt el a csoportban semmi. Nyernünk kell Celjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!