Sport

2007.11.29. 03:29

<u>Ajkai középszer</u>

<b>Ajka</b> - Gyenge közepesre értékelte röviden az FC Ajka labdarúgócsapatának elnöke a társaság őszi szereplését az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában.

Novothny Ottó

- Belefáradt a Gyuri (Németh György az FC Ajka elnöke volt évekig, a szerk.), ezért váltani kellett - magyarázta Utassy István, az ajkai focicsapat első embere. - Olyan valakit kellett keresni a nyáron, aki próbaidőre elvállalja az elnöki feladatokat. Így kerültem én a képbe.

- A csapat összességében teljesítette a célokat.

- Én gyenge közepesre értékelem az őszi menetelést. Jól kezdtünk, aztán megtorpantunk. Egy számjegyű helyezést vártam az együttestől, amit majdnem sikerült teljesíteni.

- Gondolom, külön csalódás a hazai produkció.

- Kétségtelen, hogy a legtöbb kritika emiatt érte a csapatot, illetve az edzőt, joggal. Szabó Imrével egyébként egyéves szerződést kötöttünk, azzal a ponttal, hogy amennyiben kieső helyen áll a csapat télen, akkor változtathatunk. Erről nincs most szó.

- Volt viszont év közben szó ultimátumszerű résztervekről.

- Valóban előfordult, hogy az elnökségi ülésen olyan elvárást fogalmaztunk meg, amely bizonyos mérkőzéseken a kötelezően megszerzendő pontokra vonatkozott. Ezt sikerült teljesíteni, de az ajkai fiatalok csapatba építésével kapcsolatban van hiányérzetem.

- Minden bizonnyal az eredményesség mindenek felett.

- Ebben egyetértünk. Ugyanakkor elvileg kialakult egy kezdőcsapat, és olyanok ülnek a kispadon, akik epizódszerepeket kapnak. Ezért szeretnénk azt, ha tavasszal a jelenlegi játékoskeret 21-ről 18-ra csökkenne, majd 22-esre duzzadna, de kizárólag ajkaiakkal lehet bővíteni. Az előbb említett produkcióra biztosan ők is alkalmasak lennének, hogy aztán később ennél nyilván jóval többre is.

- Azt hittem, hogy ennél azért vidámabb lesz az értékelése.

- Szó nincs arról, hogy letargikus lenne a hangulat a klubnál. Továbbra is minimális cél a bennmaradás kiharcolása. Jelenleg komoly előnyünk van a kiesőjelöltek előtt, de szeretnénk, ha tavasszal nem kellene hátrafelé figyelnünk, jobb lenne kizárólag előre nézni.

- Ebben sokat segíthet, ha a vezetőségben is béke lesz.

- Eszerint nem árulok el titkot, ha bevallom: Gyurival valóban nem felhőtlen a kapcsolatunk. Ennek oka azonban nem a csapat szereplésében keresendő, sokkal inkább a gazdasági háttér okozza a feszültséget. Bízom benne, hogy sikerül ezt a konf- liktust is minél hamarabb megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!