Sport

2007.11.16. 03:29

<u>Dupla forduló</u>

<b>Veszprém</b> - A röplabdázók NB I-es bajnokságában a ligacsoportban a női csapat két mérkőzést játszik Fehérváron és Jászberényben, de a férfiak is Fehérvárra utaznak.

B. Virág Rita

A női röplabda NB I-ben a Veszprémi Egyetem SC alakulata pénteken a táblázat negyedik helyén álló MÁV Előre SC-hez utazik Fehérvárra. Az egyetemisták közül az elmúlt héten Grózer Anikó és Nagy Eszter is betegeskedett, utóbbira talán már számíthat a tréner, azonban a liberó Egyed Mariann biztosan nem játszik, miután munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud elutazni Fehérvárra. A helyén a nyáron Ajkáról érkezett fiatal tehetség, Tóth Edina kaphat bizonyítási lehetőséget.

- Számunkra kedvező, hogy 17 órakor, vagyis az edzések időpontjában rendezik meg a mérkőzést - mondta Fehér Tibor, az egyetemisták szakvezetője, majd hozzátette: - Az idén még nem találkoztunk a fehérváriakkal, akik eddig elég jól szerepelnek a pontvadászatban. A velünk nagyjából egyforma erőt képviselő Kalocsát, Szombathelyet és Jászberényt is legyőzte az egykori felnőtt és jelenlegi serdülő válogatottakkal felálló alakulat. Az ifjúsági válogatott ellen mutatott biztató teljesítmény megismétlésében bízom.

Vasárnap már Jászberényben folytatják a bajnokságot az egyetemisták. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a találkozó esélyesei a vendégek, miután az újonc együttes eddig minden mérkőzésén vereséget szenvedett.

- Nem szabad a nyeretlenségből kiindulni, mert a ha-zaiak meccsről meccsre jobb formát mutatnak és saját pályájukon bárkire veszélyesek lehetnek - közölte Fehér Tibor, a VESC szakvezetője. Az már biztos, hogy Jászberénybe nem tart a csapattal Kovács Anikó, viszont Egyed Mariann már játszik.

Az első fordulóban az egyetemisták 3:1-re múlták felül az újonc gárdát, és Fehér Tibor bizakodva kifejtette, nagyon bízik az akkori eredmény megismétlésében.A Veszprémmel kapcsolatban még el kell mondanunk, az ifjúsági csapat eddig hibátlan mérleggel büszkélkedhet, s öt győzelemmel vezeti a tabellát. A hétvégén pedig mindkét csapattal szemben komoly eséllyel pályázik a győzelemre, így folytatódhat a remek sikerszéria.

A férfiaknál a Company Nyelviskola VRC ugyancsak Fehérváron, a Kodolányi otthonában vendégeskedik. A múlt heti, Pécs ellen aratott sikerrel (3:0) a háta mögött tele önbizalommal és magabiztosan várja az összecsapást a veszprémi együttes.

- Bár a feladónk, Kecskeméti Péter a szigorú játékvezetők miatt nem játszhatott, így is legyőztük a Pécset. A héten a szövetségben pótol- tuk a hiányosságot, vagyis a játékos engedélyét aláírták, így szombaton már hadra fogható - jelentette ki Szász Antal, a VRC mestere.

A Fehérvárral szemben komoly adósságai vannak a Companynak, miután a bajnokság első fordulójában hazai pályán kikapott 3:1-re.- Nincs más lehetőségünk, csak a győzelem. Jó hangu-latban várjuk a meccset. A héten igyekeztünk a nyitásainkat és a fogadásokat erősíteni. Hiszek a srácokban és a sikerben. Ezen a hétvégéna megyeszékhely szurkolóimérőzés nélkül maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!