Sport

2007.11.19. 03:29

<u>Ötven percig és nem tovább</u>

<b>Celje</b> - Már a csoportelső Gummersbach kezében van az MKB Veszprém KC sorsa, miután vasárnap hatalmas küzdelemben 28:23-ra kikapott a Celje otthonában.

B. Virág Rita

Celje - MKB Veszprém 28:23 (15:14)
Celje, 6000 néző. Vezette: Gjebing, Hansen
Celje PL: Skof - GAJIC 4, Kos 1, Pervic 1, KOKSAROV 4, SULIC 5, Spiler 3. Csere: REZAR (kapus), Stojanovic 2, Furlan 1, KOZLINA 6, Trivunza, Gregorf, Gorensek 1. Edző: Slavki Ivezic
MKB: Peric - Iváncsik T. 4 (1), Vujin 1, SESUM 7, GÁL 3, Ilyés 1, Iváncsik G. 3. Csere: LUSNYIKOV, Eklemovic, Markovic 3, Perez 1, Cozma. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc
Hétméteresek: semmi, ill 1/1

Az eredmény alakulása: 8.: 4:4, 12: 8:4, 17: 9:8, 22: 12:12, 28.: 15:13, 36.: 16:16, 40.: 18:17, 45.: 18:20, 52.: 24:20, 58.: 26:22, 60.: 28:23


Ismét Sesum volt az MKB Veszprém legjobbja

A veszprémi továbbjutásról döntő Celje Pivovarna Lasko-MKB Veszprém KC férfi kézilabda Bajnokok Ligája-találkozó előtt közel másfél órával félelmetes hangorkán fogadta a Zlatorog Arénába érkezőket. A mintegy 550 veszprémi drukker már ekkor teli torokból biztatta övéit: Hajrá, Veszprém!, zúgott mindenhol. 

A sportcsarnokban sem volt ez másként, a két csapat még az öltözőben időzött, amikor a szurkolóseregek egymásnak estek : a hazaiaknál a Floriani Fan Club legelhivatottabb tagjai, a másik kapu mögött pedig a dobokkal, dudákkal, kereplőkkel, sípokkal felszerelkezett vendégek tartottak főpróbát. Ugye mondani sem kell, már ekkor megremegtek a falak, hát még akkor, amikor végre bemutatták a küzdő feleket. A vendégeknél ezúttal Pásztor István maradt ki a keretből.

Összeszedetten és rendkívül koncentráltan kezdték a mérkőzést a vendégek, 4:4-ig egyik csapat sem tudott jelentős előny kiharcolni. Ezután kisebb rövidzárlat következett, a Celje sorozatban négyet vágott, amire egyetlen veszprémi válasz sem érkezett. Eklemovic beállása szonban új fazont adott az MKB játékának, sikerült labdát csenni, és gyors gólokkal felzárkózott a Veszprém. A 20. percben 10:10 állt az eredményjelzőn, de Kozlina és Gajic góljaival újra kettővel meglépett a PL. Vujin helyére Markovic jött be és a fiatal balkezes rá is érzett a góllövés ízére, két perc alatt kétszer is betalált, Gál szintén kettőt dobott, de még mindig egy volt a Celje javára (15:14).

A szünet után fantasztikus akarással megszerezte a vezetést a Veszprém, de a hazai edző nem habozott, időt kért. A szpíker sem tétlenkedett, és a veszprémiek megtapasztalhatták, milyen érzés a celjei katlanban vendégeskedni. Fülsüketítő, hatalmas buzdítás közepette egalizált a Celje, hat góljára egy válasz sem érkezett, és ezzel el is döntötte a két pont sorsát. Az MKB gyorsan, kapkodva támadott, rengeteg labdát eladott, és egyszerűen ezután már nem tudott közelebb férkőzni a zöld-sárga alakulathoz. A hazai győzelem után elképesztőp ünneplés kezdődött, míg a veszprémi oldalon még olyan is akadt, aki elsírta magát.

Az MKB Veszprém becsülettel küzdött, azonban egy 10 perces rövidzárlat megpecsételte a sorsát. Sajnos a reali-tás azt mutatja, hogy a veszprémi együttes még nem bír 60 percet a nagy csapatok ellen. A fejlődés érdekében türelemmel kell lenni velük szemben, hisz még nagyon sok tapasz-talatot szerezhetnek, akár a KEK-ben is.

Slavko Ivezic: - Kötelező volt ez a győzelem, a második félidőben a szurkolók rengeteget segítettek, de úgy érzem, ötgólnyi különbség nincs a két csapat között.
Mocsai Lajos: - Ötven percig tartottuk a lépést, de sajnos a tapasztalatlan csapatom a végjátékban többet is hibázott. Becsülettel küzdöttünk, azonban a sorsunk már nem a mi kezünkben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!