Sport

2007.12.29. 03:29

Két lövő még hiányzik

Várpalota - Modern, gyors kézilabdát játszanak, és a motiváltsággal sincs gond, de egyelőre mégsem jönnek az eredmények, hisz csupán két pontot gyűjtöttek az ősszel. Ezek után a Várpalotai DSE Unió NB I/B-s férfi kézilabdázóira roppant kemény tavasz vár, hiszen a céljuk továbbra is a bennmaradás.

S. Bonnyai Eszter

- Sajnos a nyáron a csapat körül fejre állt minden - kezdte Forgács Ferenc, a várpalotaiak mestere. - Több meghatározó játékosunk kiesett: Hogyikov Németországba, Simon Angliába ment dolgozni. Nagy és Gáspár kettős játékengedéllyel játszott nálunk az Alba Regiától, de miután már egy osztályban szerepeltünk, rájuk sem számíthattunk. Megcsappant kerettel láttunk neki tehát az ősznek.

A DSE Unió végül egy győzelemmel és tíz vereséggel a táblázat 12. helyén zárt. A várpalotaiak összesen 335 gólt lőttek és a mezőnyben a legtöbb találatot kapták, összesen 429-et. Az egyetlen sikert a Bakonyerdő-Elmax VSE otthonában érték el a hatodik fordulóban, 31:29-re nyertek. Szoros meccset játszottak Szigetváron is, de ott végül 35:32-es fiaskó lett a vége. Az őszi évad gólokban leggazdagabb mérkőzését is az Unió játszotta, a Nagyatád otthonában 54:38-as vereséget szenvedett el, egy másik meccsen sem esett ennél több találat.

Forgács Ferenc hozzátette, az őszi szereplést az is meghatározta, hogy egyik kapus sem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, így hiába lőttek rengeteg gólt, nagyon sokat kaptak is. Aztán három fordulóval a zárás előtt sikerült leigazolni a Dunaferr ifjúsági kapusát, Szabó Ivánt, és egyből acélosabb lett az Unió védelme.

A férfi NB I/B nyugati csoportjának góllövőlistáját a várpalotaiak kiválósága, Horváth János vezeti igen magabiztosan, 10 mérkőzésen lépett pályára és 112-szer talált be, ami nagyszerű, 10,18-as gólátlagot jelent.

A tréner elmondta, mindenképpen szeretnék megtartani a másodosztályú tagságot, s ehhez a Bakonyerdő-Elmax Pápa, a Szigetvár és a Georgikon ellen szinte kötelező a győzelem, illetve nagy szükség lenne egy meglepetésbravúrra is.

- Jövőre a város már csak egy kézilabdacsapatot támogat, ezért, ha minden igaz, a DSE Unió és a Bányász fuzionál. Az NB I/B-s jogot nem szeretnénk kiadni a kezünkből, hiszen nagyon fontos lenne, hogy Várpalota jövőre is a második vonalban szerepelhessen. A polgármester személyesen tett ígéretet arra, igyekszik minden segítséget megadni csapatunknak, hogy kiharcolhassuk a bennmara-dást. Nagyon bízom benne, hogy talán a téli szünetben erősíteni tudunk, két lövőre nagy szükségünk lenne - reménykedett a szakember.

Forgács Ferenc még kiemelte: - Tanulságos volt számunkra ez a fél év. Szokni kellett a légkört, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ami véleményem szerint csakis a fejlődésünket szolgálja.

A DSE Unió együttese január 3-án kezdi meg a felkészülést a tavaszra.

Forgács Ferenc szerintnagyon tanulságos volt eza fél év, sokat tanultak belőle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!