Sport

2007.12.31. 03:29

Olimpiai év jön

Veszprém - Az egykori első osztályú, majd válogatott labdarúgóból lett megyei sportvezető, Csík Ferenc harmadik évzárójára készül ebben a pozícióban.

S. Bonnyai Eszter

- Voltak jól sikerült saját kezdeményezésű akcióik is. - Az egyik a Válaszd a sportot! program volt, melynek keretében az olimpiai eszme terjesztésére vállalkoztunk, s egykori olimpikonjainkat mutattuk be. Ezenkívül alighanem országosan is egyedülálló volt az a kezdeményezésünk, amely Újjá-élesztés a sportpályán címmel hat városunkban zajlott. Ezt a téma fontossága miatt jövőre szeretnénk folytani. Elmennénk a nagyobb községekbe, a játékvezetők közé, s mindenhová, ahol a sportvezetők igényt tartanak erre.

- Van-e olyan terület, amelyen 2008-ban szeretnének továbblépni?- A szabadidős sportokra mindenképpen szeretnénk a jövőben fokozottabb figyelmet fordítani.

- Veszprém megye mindig kedvelt volt az idelátogató sportolók körében. Jövőre milyen nagyobb rendezvények lebonyolítására vállalkoznak? - Két jelentősebb atlétikai esemény házigazdái leszünk. Az egyik a júliusi, immár ötvenedik alkalommal lebonyolításra kerülő Balaton-bajnokság, a másik a májusi országos egyetemi-főiskolai bajnokság lesz. Remélhetőleg ezzel a két vetélkedővel is hozzájárulunk a sportág további népszerűsítéséhez. De gondolom, nagy közönségsikert arat majd a nyirádi Európa-bajnoki autós ralikrosszfutam és a balatonfüredi triatlon Európa-kupa is.

- Köztudott, 2008 a nyári olimpia éve. Veszprém megyének komoly hagyományai vannak e téren is. Milyenek a mostani esélyek? - Pillanatnyilag két kvótája van a megyének. Az egyik az ajkai úszó Kis Gergelyé, a másik a kenesei Marina Port szörföséé. Gádorfalvi Áron már a harmadik olimpiájára készül! Ugyanakkor társának, Detre Dianának és még néhány vitorlázóegységnek van esélye arra, hogy a hátralévő időben kiharcolja az indulás jogát. És akkor nem is említettem a férfi kézilabda-válogatottat, amely a norvégiai Európa-bajnokságon elérheti célját, a pekingi részvételt, s ebben az esetben bizonyára néhány veszprémi játékos is eljuthat a kínai fővárosba.

- Ugyan már régen befejezte aktív pályafutását, de a pályán még mindig ott láthatjuk. Ebből a szempontból milyen volt a lassan befejeződő év?- A Sün SC csapatában rendszeresen pályára lépek a megyeszékhely szeniorbajnokságában. A harmadik helyen végeztünk, azt hiszem, ez nem rossz eredmény. A lényeg a szabadidő hasznos és egészséges eltöltése, ebben is szeretnék példát mutatni. Egyébként az utolsó hétvégét is a pályán töltöttük: Alsóörsön többszörös kupavédőként léptünk pályára az immár hagyományos, s a hivatali elődöm, Tüskés Endre által életre hívott Balaton-parti községek Szilveszteri Kupáján.

- Utolsó kérdés: hol tölti az óév utolsó óráit? - Ilyenkor megengedhet magának az ember egy kis lazítást. Természetesen én is hangulatos baráti körben fogom köszönteni 2008-at.Két jelentősebb atlétikaiesemény helyszíne leszjövőre Veszprém megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!