Sport

2008.03.27. 03:29

Értékeltek a tájfutók

Veszprém (hg) - Éves rendes közgyűlésén értékelte a 2007-es évet a megyei tájfutószövetség, amely mind a rendezvények, mind az eredményesség szempontjából előrelépést könyvelhetett el a tavalyi esztendőben.

Horváth Gábor

A növekvő indulószámnak a színvonalas események az alapjai: tavaly Veszprém megyében a tájfutó-megyebajnokságok, valamint a regionális és hagyományos hazai kupaversenyek mellett országos bajnokságot is rendeztek. A közel 50 rajthozállási lehetőség országos szinten is kiemelkedőnek számít. A 2007-es esztendő nemcsak a rendezvények, hanem az eredményesség szempontjából is előrelépést hozott. Tölgyesi Ákos (VHS) kijutott az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságra, rajta kívül Horváth Marcell (VBT), Pongrácz Ervin (VHS), Tóth Krisztina (VTC), valamint Varsányi Kinga (VTC) is bekerült az utánpótlás-válogatott keretbe. Tóth Krisztina és Horváth Marcell a megye leg- jobb sportolója díjat is átvehették.

Az országos diákolimpiát is beleértve a magyar bajnokságokon 18 arany-, 20 ezüst- és 16 bronzérmet szereztek a megyei klubok tájfutói, ilyen jó szereplésre több mint tíz éve nem volt példa.

A versenyzők megfelelő színvonalú technikai képzésének érdekében a szövetség továbbra is közös edzéseket szervez a megyei klubok számára. A heti egy alkalommal sorra kerülő terepgyakorlásokat - megosztva a rendezés terhét - mindig más egyesület tartja. Emelett az utánpótláskorúakat minden nyáron négy-öt napos edzőtáborba várja a szövetség, a fiatalok többféle nehézségű pályákon gyakorolhatnak, a kezdők megismerkedhetnek a sportág alapjaival, a válogatott futók pedig készülhetnek a soron következő megmérettetésre.

Az év egyik legnagyobb sikerének azt tartják a megyei tájfutók, hogy a takarékos gazdálkodás eredményeképpen a szövetségnek sikerült egy elektronikus időmérő rendszert vásárolnia. A többféle szolgáltatást nyújtó berendezés segítségével gyorsan és hibamentesen lehet lebonyolítani a versenyeket.

A szövetség 2008-ban is tervezi versenybírói tanfolyam elindítását, a képzésen a már aktív bírák is felújíthat- ják tudásukat.

A közgyűlés végén bemutatkozott egy új tagszervezet, a veszprémi Viking SE tájfutó szakosztálya, amelyik tizedik egyesületként csatlakozik a megyei szövetséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!