Sport

2008.04.25. 02:29

<u>Kiemelt kockázatú meccs</u>

<b>Veszprém</b> - Nyílt levéllel fordul az MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttes szurkolóihoz Mocsai Lajos vezetőedző, amiben a Pick Szeged elleni botrányos Magyar Kupa- döntő eseményei után mindenkit a sportszerű buzdításra kér.

B. Virág Rita

Szombaton megkezdődik a férfi kézilabda-bajnokság fináléja, ahol ezúttal is az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged alakulatai mérik össze erejüket.

A múlt heti botrányos Veszprém-Szeged Magyar Kupa-döntő után továbbra sem csitulnak az indulatok, főleg azok után nem, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a meccsen látott brutalitás és a találkozót követő sportszerűtlen jelenetek után precedensértékű ítéletet ígért, ehelyett azonban a szegedi Bajusz Sándort kivéve valamennyi vétkes csupán pénzbüntetést kapott. Sőt olyan is akadt, aki megérdemelte volna, de be sem idézték a fegyelmi tárgyalásra.

A köztévé az MKSZ korántsem szigorú ítéletei után sajtóközleményt bocsátott ki, amely arról számol be, a durvaság és a brutalitás térnyerése miatt a Magyar Televízió az idén nem közvetíti a férfi kézilabda-bajnoki döntő egyik mérkőzését sem.

Schulek Csaba sportfőszerkesztő a döntést indokolva elmondta, elfogadhatatlanok a kézilabdában elhara- pózott sportszerűtlen megnyilvánulások, és annak is véget kell vetni, hogy az erőszakos játéknak nincs következménye. Arra is utalt, hogy a Magyar Kupa-döntőn látott események nem voltak méltóak a kézilabda, a sport és a köztévé értékrendjéhez.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzője a szegedi cirkusz után nyílt levélben fordult a veszprémi drukkerekhez, amiben sportszerű buzdításra kér min- denkit.

- A kézilabdázás erkölcsi elvárásait, normáit a ma, esetleg holnap máshol boldogulásukat keresők nem veszélyeztethetik, és hosszú távon negatívan nem befolyásolhatják - hangsúlyozta a tréner, majd hozzátette, sajnos a sportág, a kézilabdázás iránti szimpátia az elmúlt napokban megsérült.

- A bajnoki cím elnyerésének küzdelmeiben részt vevő csapatoknak tudniuk kell, hogy a hazai és a nemzetközi klasszisokból formált magyar élkluboknál csak az a mentalitás fogadható el, amely az ellenfél tiszteletén alapul, szándékosan nem okoz sérüléseket és ezáltal ellenfelének boldogulását és megélhetését negatívan nem befolyásolja. 

Arra kérek mindenkit, hogy szombaton izzon a csarnok a sportszerű buzdítástól, és mindenki figyeljen arra, hogy egy meggondolatlan cselekedet esetlegesen az egész évi közös munkánkat kérdőjelezheti meg.

(Mocsai Lajos nyílt levele teljes terjedelmében megtekinthető a www.naplo-on- line.hu oldalon.)

Németh Csaba, a veszprémiek szakosztályvezetője úgy tájékoztatott, hogy a rendőrség is kiemelt kockázatú eseménynek tekinti a szombati derbit, ezért nagy erőkkel képviselteti magát a helyszínen.

- Nyolcvan jegyet kértek a szegedi drukkerek. A botrány elkerülése miatt 24 biztonsági ember és rendőrök vigyáznak majd a vendégszektor nyugalmára.

A szombaton kezdődő finálé legrosszabb esetben öt meccsig tart, hiszen a küzdelem az egyik fél három győzelmével ér véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!