Sport

2008.06.06. 02:27

<u>Fű, ami oldalra nő</u>

<b>Zirc</b> - Az útról alig látszik belőle valami. Aztán a tábla irányába elfordul az ember autóval és nem győzi kapkodni a tekintetét. Újabb és újabb kincsek bukkannak elő a tájból.

Novothny Ottó

A Club Szarvaskút elnevezésű létesítményből az első élményt a szálloda jelenti. Közelében fürdőtó napozóhelyekkel, néhány méterrel arrébb teniszpályák. A háttérben nagy épület fateteje emelkedik a fák koronája fölé, benne női, férfiöltözők. 

Ez a klubház. Mögötte az erdőben fedett, mégis oldalról nyitott piknikasztalokon lehet kipihenni a kerékpáros vagy gyalogos túra, télen sífutás fáradalmait.

Török László tulajdonos külön felhívta a figyelmet arra, hogy a terület körbekerített, így bakonyi vadak nem zavarhatják meg a kikapcsolódni vágyókat. Igaz, egy csíkos hátú apró vadmalaccal egyszer már találkozott valaki - tette hozzá mosolyogva.

Közben megszólal a kápolna előtt álló harang, bimbamja óránként jelzi az idő múlását.

A másik domb tetején gyakorló golfpálya lyukai és az abból kiálló kockás zászlók szabdalják a szokatlan tapintású gyepet.

- Hűtőkocsin hozták és kiterítették mint a padlószőnyeget - int fejével a terület felé Török Gréta, a Club Szarvaskút menedzsere. - Mindennap többször locsolni kell és persze nyírni. Különlegessége, hogy a fű nem felfelé nő, hanem oldalt.

Murvás út választja el a szokatlan füvet a fedett golfgyakorlótól. Több állásból lehet a gömböket kilőni a mezőre, ami úgy néz ki, mint valami gombatelep a rengeteg fehér ponttól. Az oldalsó erdőt háló védi a berepülő műanyag golyóktól.

- Ötezer golflabdánk van, de most kifogyott az adagológép - segíti tovább az eligazodást a csinos hölgy. - Érkezik a traktor és egy ötletes szerkezet összeszedi a sportszereket, majd folytatódik minden tovább.

Gréta elmesélte, hogy a hivatalos golfklub megalakítás előtt áll. Felvállalják, hogy a környékből 10-15 gyermek ingyen járhat edzésre, feltéve, hogy a szülők intézik az utaztatást. Jelenleg egy-egy balatonfüredi és ajkai fiatal került be a golfot tanuló csapatba.

Érdekesség, hogy miközben a tagság már gyűlik, a pályát még csak ősszel kezdik el építeni. Kilenclyukú golfparadicsom lesz, a tizenkettedik az országban.

A Club Szarvaskút egyébként önerőből, mindenféle banki segítség nélkül épül és épült. A szálloda wellness-részlegét kizárólag a vendégek használhatják, egyébként a létesítmény nyitott.

A klubházban hamarosan fitneszterem lesz, és egyébként is bárkit szívesen látnak, aki teniszezni, golfozni, kirándulni szeretne.

A menedzser asszony elárulta, hogy alkalmi sportbelépőáraik a hasonló létesítményekkel azonosak. Nyáron különböző táborokat is szerveznek, de ezeket elsősorban tehetősebb szülők vállalják be, csemetéiket a festői környezetbe hozva.

- Szeretnénk, ha minél többen jönnének a környékről, ezért is rendezünk nyitott napokat. A földvásárlás elején családi birtokot szerettünk volna építeni, de végül a szabadidős park mellett döntöttünk. 

Bízom benne, hogy sok örömet szerzünk így a kikapcsolódni vágyóknak, akik egyre jobban megszokják, hogy milyen remek élmények várják őket a Bakony lankáin - fejezte be Török Gréta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!