Sport

2009.02.26. 03:29

Sokan a legjobbak között - Remekeltek a fiatal kézilabdázók

<b>Megyei körkép</b> - Remekül szerepelnek a megyei csapatok az Adidas kézilabda-utánpótlásbajnokságban, ahol 13 együttes már az országos elődöntőbe kvalifikálta magát.

Horváth Gábor

A közelmúltban lezajlottak az Adidas országos kézilabda-utánpótlásbajnokság megyei selejtezői. Veszprém megyében a lányoknál hét korosztályban 31, a fiúk mezőnyében pedig nyolc korosztályban 45 csapat küzdött meg a továbbjutást érő első két helyért.

A fiúknál az alsóörsi utánpótlásközpont, a veszprémi MKB Dózsa és az MKB Báthory együttesei szerepeltek a legtöbb versenyen, mellettük a Várpalotai Bányász és a Balatonfüredi KC indított még sok csapatot. 

A megyei selejtezőben a Hidasi Ferenc-Lipták Gyula-Ferenczy Gábor vezette MKB Alsóörs volt a legeredményesebb, mellettük kiemelendő a dózsás Nagy Róbertné, a báthorys Nagy Noémi és a pápai Weöres DSE-t edző ifj. Koncz Sándor munkája is.

A lányoknál a tapolcai Ba-tsányi volt a legeredményesebb, az iskola öt továbbjutó csapatot adott a tizennégyből.

- A lányoknál is jól állunk, de a fiúk mezőnyében Veszprém megye talán az ország legerősebb régiója, ha a kiírás megengedné, korosztályonként akár két-három csapat az elődöntőig, vagy akár a fináléig is eljuthatna. 

A selejtezőkben kemény, kiélezett mérkőzéseket vívtak a résztvevők, a legtöbbször csupán egy-egy gólon múlt a továbbjutás sorsa - érzékeltette a verseny színvonalát Horváth Péter.

A NB I-es játékvezetés mellett a megyei kézilabda-referensi tisztséget is ellátó testnevelő elmondta: a gyermekbajnokságból kinőve egyre több tehetség mutatja meg már magát a középiskolás megmérettetésen. 

A fiatalok az általános elvégzését követően is magas szinten tudnak foglalkozni a sportággal (a veszprémi Jendrassik- Venesz szakközépiskolában például idén kézilabdás osztály indul), ami igen nagy segítséget jelent az utánpótlás továbbfejlődésében.

- A népszerűség folyamatosan nő, egyre többen kézilabdáznak, és ez azt eredményezte, hogy már a legkisebb korosztályokban is igen magas szinten űzik a sportágat - jegyezte meg bizakodva Horváth Péter, aki hozzátette: az egyébként jól működő rendszer a jövőben kívánna még egy koordinátort, aki össze-fogná a teljes általános és középiskolás utánpótlást.

A 2009-es Adidas kézilabda-utánpótlásbajnokság Veszprém megyei döntőinek továbbjutói, lányok, U-8: 1. Deák iskola (Veszprém), 2. Batsányi (Tapolca). U-9: 1. Weöres (Pápa), 2. Révfülöp. U-11: 1. Deák, 2. Batsányi. U-12: 1. Révfülöp, 2. Kazinczy (Tapolca). U-13: 1. Batsányi, 2. Eötvös (Balatonfüred). U-14: 1. Batsányi, 2. Kazinczy. U-15: 1. Simonyi (Veszprém), 2. Batsányi.

Fiúk, U-8: 1. Endrődi (Alsóörs), 2. Padányi (Veszprém). U-9: 1. Endrődi, 2. MKB Dózsa (Veszprém). U-10: 1. MKB Báthory (Veszprém), 2. Dózsavárosi DSE (Veszprém). U-11: 1. Bátho- ry, 2. MKB Alsóörs. U-12: 1. Várpalota Unió DSE, 2. Alsóörs. U-13: 1. Alsóörs, 2. Endrődi. U-14: 1. Alsóörs, 2. Endrődi. U-15: 1. Dózsavárosi DSE, 2. MKB Veszp. KC.

A fiúknál hat kategóriában már lezajlottak a területi döntők, a Fejér, Vas és Veszprém megyei csapatok küzdelmében (Csiszár régió) két pozíció kivételével az összes továbbjutó helyen megyei csapat végzett.

A továbblépők az országos elődöntőben folytathatják a küzdelmeket.

Eredmények, területi döntő, Csiszár régió, U-9: 1. Endrődi, 2. MKB Dózsa. U-10: 1. Dózsa, 2. MKB Báthory. U-11: 1. MKB Alsóörs, 2. Bá-thory. U-12: 1. Várpalota DSE Unió, 2. Alsóörs. U-13: 1. Alsóörs, 2. Celldömölk. U-14: 1. Alsóörs, 2. Alba Regia. U-15: 1. MKB Veszprém KC, 2. Dózsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!