Sport

2009.08.15. 02:29

Gól(ok)ra éhesen

Pápa - A Soproni Liga negyedik fordulójában Újpestre látogat a Lombard Pápa. Véber György tanítványai remélik, megtörik végre a csapat gólcsendje, ami akár pontot is érhet a Megyeri úton.

Napló

Persze a Szusza Ferenc Stadion nem arról híres, hogy olyan könnyedén osztogatnák a vendégcsapatok számára a pontokat, de a pápai támadók nagyon készülnek arra, hogy megszerezzék első találatukat az élvonalban. A legutóbbi Videoton elleni hazai meccsen Bárányos Zsolt, a pápaiak rutinos irá- nyítója járt a legközelebb a gólhoz, de végül nem sikerült megzörgetnie a vendégek hálóját. 
- Sajnos most egy olyan periódusban vagyunk, hogy nem tudunk betalálni. Reméljük, hogy az Újpest ellen már megtörik ez az átok. Igaz, hogy még csak az elején vagyunk, de jó lenne, ha már pontot tudnánk szerezni, mert nagyon le fogunk szakadni - nyilatkozta lapunknak Bárányos, aki elsősorban az elő- készítésekben jeleskedik, de hétvégén Bahrein válogatottja ellen góllal hangolt a va- sárnapi derbire. Csapattársa, az elmúlt idényben a csapat első számú gólfelelőse, Bali Péter is minden idegszálával azon lesz, hogy elszomorítsa ellenfelét.- Úgy érzem, hogy a hét- végén mindenképpen megtörik a gólcsend, hiszen már a Fehérvár elleni meccsen is jó úton voltunk, helyzeteket alakítottunk ki. Az NB II-ben nagyon jó szezonom volt, minden meccsen sikerült gólt szereznem. Most már szeretném ezt a formámat az élvonalba is átmenteni - mondta a pápai csatár. Hozzá hasonlóan éktársa - a héten kisebb sérüléssel bajlódó, de vasárnap már pályára lépő -, Alex is gólra szomjazik. 
- Idegesít, hogy nem tudok gólt lőni. Most már mindenképpen be akarok találni. Győzni kell! - adta ki határozottan a jelszót a brazil támadó, akinek pluszmotivációt adhat, hogy a héten megszületett a kislánya. A boldog és büszke apára Véber György is számít. Ha valaki, hát a Veszprém megyei alakulat mestere jól ismeri az ellenfelet, hiszen sok száz bajnokit megvívott már a lila-fehéreknél. Azonban leszögezi, ez a meccs most nem róla szól.
- Nem arra kell kihegyezni ezt a meccset, hogy Véber György megy Újpestre, hanem a Lombard FC megy. Mégpedig azért, hogy megszerezzük első bajnoki pontunkat, pontjainkat. Most kell az az első lélektani gól, ami elindít minket felfelé - jelentette ki a tréner, aki hozzátette, a héten nagyon szorgalmasan készült a társaság a találkozóra, és reméli, meg tudják valósítani elképzeléseiket Szusza Ferenc Stadionban. Mint mondja, a Videoton ellen már ki tudták javítani a debreceni találkozón mutatott szervezetlen védekezésüket. Ennek köszönhetően feljavult a támadójátékuk is. Persze a gólok még hiányoznak, de a mester szerint ehhez még vibrálóbb támadójáték kellene, ezért elbeszélgetett támadóival is erről.
- Elsősorban Alextől hiányolom a dinamikus megindulásokat, lyukra futásokat, de remélem, a kislánya születése olyan lökést ad neki, amitől visszatér a régi formája - mondta az edző, aki ekkor még zárt kapus meccsre készült csapatával. Annak ellenére, hogy úgy érzi, hogy nézők nélküli találkozó a futball halála, bizonyos szempontból nem is lett volna gond, hiszen Véber jól tudja, a lilákat már számtalan alkalommal átsegítette közönsége a holtpontokon. Mindenesetre akár zárt kapus, akár nem, a két csapat bajnoki múltja pápai találatot vetít előre. Ugyanis az eddigi egymás ellen játszott négy találkozó mindegyikén sikerült bevenniük az Újpest kapuját. Igaz, a küzdelmekből három alkalommal a fővárosiak jöttek ki győztesen, de a legutolsó, 2006-ban a Perutz Stadionban játszott derbin két gól elég volt a hazai sikerhez. Ami mindenképpen intő jel lehet még, hogy a Lombard hálója sem maradt érintetlen egyik esetben sem. Így annyi biztosan kijelenthető: ha pontról vagy pontokról álmodnak Pápán, akkor gólt kell lőni a Megyeri úton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!