Sport

2009.10.14. 08:56

U20-as vb - Kenyeres szerint ismét bizonyított a magyar csapat

Kairó, Budapest - Kenyeres Imre, a 20 éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott másodedzője szerint csapata a Ghána ellen kedden 3-2-re elveszített elődöntőben újfent bizonyította, hogy helye van az egyiptomi világbajnokság legjobb négy gárdája között.

MTI

"Az első félidőben nagyon érződött a fiúkon, hogy tisztában vannak a téttel, a döntőbe jutás lehetőségével, s ez úgy gondolom nyomasztotta is őket - nyilatkozta az eltiltott Egervári Sándort helyettesítő Kenyeres a fifa.com-nak.

- Nem tudtuk hozni a korábbi mérkőzéseinken mutatott minőségi játékot, egyéni hibákat követtünk el, így nem volt véletlen, hogy Ghána szerezte meg a vezetést."  
   
A tréner hozzátette, hogy az első játékrészben nagyon érződött a sárga lapok miatt eltiltott csapatkapitány, Koman Vladimir hiánya, de egy világbajnokságon az ilyen akadályokat le kell tudni küzdenie egy válogatottnak.
   
"A szünet után bebizonyítottuk, hogy megérdemelten vagyunk a világ legjobb négy csapata között, s büszke vagyok a futballistáinkra, mert szívvel-lélekkel küzdöttek az egyenlítésért, ami sajnos nem jött össze. Egyetlen célunk maradt: megnyerni a bronzmérkőzést, s éremmel hazatérni" - zárta nyilatkozatát Kenyeres.
   
Sellas Tetteh, a ghánaiak szövetségi edzője szerint tanítványai csodálatos győzelmet arattak, s bár a második nagy nyomás alatt futballoztak, megoldották a feladatukat.
   
"Remek első félidő után, kétgólos vezetésünk tudatában könnyebben adtuk el a labdákat, s ezzel saját magunknak okoztunk problémákat - mondta Tetteh. - Ennek ellenére kézben tudtuk tartani a meccset, s ez jól mutatja, mennyire erősek vagyunk.

Nem lepődtem meg a teljesítményünkön, mert már a selejtezőkön is nagyszerűen játszottunk, és a jó formánkat Egyiptomban is sikerült megtartanunk. Kilencven percre vagyunk attól, hogy magasba emelhessük a világbajnoki trófeát."
   
A magyar válogatott pénteken Kairóban 17 órakor Costa Rica legjobbjaival küzd meg a bronzéremért, míg a döntőben a ghánaiak a brazilokkal találkoznak 20 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!