Sport

2009.11.17. 17:16

Egy győzelem, egy vereség a férfi kézilabda NB I/B-ben

Megyei körkép - A Várpalotai Bányász együttese a legutóbbi bajnok otthonában kapott ki, a Le Belier Ajka gárdája viszont értékes győzelmet aratott.

Kis Dezső

PVSE-Várpalota 24:23 (10:9)
 
Pécs, 200 néző. V.: Horváth, Simó.

V. Bányász: Cziráki - Méreg, Paic 9, Mazák 5, Szöllősy 2, Halász, Gebhardt 2. Csere: Selymes (kapus), Molnár 1, Simon, Tolnai, Soha 3, Lassú 1. Edző: Kiss Szilárd.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hetesek: 7/6, ill. 0.

A szezon egyik legnehezebbnek ítélt összecsapása előtt állt a Bányász, s ennek megfelelően a hazaiak gyorsan elhúztak 2:0 arányban. Később fej-fej mellett haladt a két együttes, s félidő végén egy gólos pécsi vezetéssel fordultak a csapatok.

Fordulás után sem változott különösebben a küzdelem képe, a két gárda alaposan meggyötörte egymást. Egy két gólnál soha nem volt nagyobb a különbség, végül némi szerencsével a házigazda együttes nyert.

A palotaiak a várakozásnak megfelelően alaposan megnehezítették a legutóbbi bajnok sorsát.

Jók: Cziráki, Paic, Mazák, Szöllősy, Halász, Soha. Az ellenfél legjobb dobói: Kovács 6 (5), Győri 5.

Le Belier Ajka-PLER II. 31:28 (14:13)
 
Ajka, 250 néző. V.: Andorka, Hukker.

KK Ajka: Kovács D. - Farkas 6, Pavelka 1, Bajnóczi 5, Erőss, Putics 4, Kovács Zs. 8 (4). Csere: Andorka Kovács D. (kapusok), John 5, Reizinger 2, Tömör, Szalay, Takács. Edző: Poór Tamás.
 
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
 
Hetesek: 6/4, ill. 8/5.
 
Az ajkai csapat kissé álmosan kezdte a mérkőzést, ezt a fővárosiak remekül kihasználták és rendre 2-3 góllal vezettek. A félidő derekára javult a hazaiak védekezése, aminek köszönhetően a szünetre sikerült megfordítani az állást.

A pihenő után úgy tűnt, hogy sikerül meglépni a pestiektől (20:16), de a lelkes ellenfél nem adta fel a küzdelmet, emberhátrányban is betalálva, szorossá tette a mérkőzést, 26:24.

Jó játékvezetés mellett rendkívül fontos győzelem, ami után a Le Belier Ajka a tabella harmadik fokára lépett.

Jók: Kovács Zs., Kovács D., John, Andorka. Az ellenfél legjobb dobói: Bak 7 (4), Koller 5 (1).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!