Sport

2009.11.13. 14:58

MKB Veszprém KC: Nyitány és zárás - Idei utolsó hazai BL-mérkőzés következik

Veszprém - Hosszú sorozatba kezd szombaton a Bosna Szerejevó csapatát fogadó MKB Veszprém KC, amely december 19-ig összesen 11 mérkőzést játszik. A bakonyiak ugyanakkor zárnak is, hiszen a bosnyákok elleni összecsapás az idei utolsó hazai Bajnokok Ligája-fellépésük lesz.

Horváth Gábor

A B csoport második helyéről vág neki a veszprémi kézilabdacsapat az ötödik fordulónak a legrangosabb nemzetközi kupában. Szombaton 17.15-kor a sereghajtó HC Bosna Szarajevó lesz a magyar bajnok vetélytársa, azonban - ahogyan senkit - a bosnyákokat sem illik lebecsülni. A vendégek már csütörtökön megérkeztek a megyeszékhelyre, jelezve: nagyon készülnek az összecsapásra.

- Ellenfelünk különleges figyelmet érdemel, mind hazai, mind idegenbeli mérkőzésein egyre jobb teljesítményt nyújt. A csapat folyamatosan érik és egyre komolyabb erőt képvisel, a bosnyákok mindent megtesznek a csoporttovábbjutásért, amire reális esélyük van - nyilatkozta Mocsai Lajos.

A veszprémi szakvezető dícsérő szavait remekül alátámasztja a Bosna statisztikája: a szarajevóiak a BL első körében megverték a Chamberyt, a folytatásban egyedül a Löwentől szenvedtek nagyarányú vereséget, a másik két meccsükön pedig igencsak megnehezítették az ellenfelek dolgát.

- A vendégek egy speciális, több taktikai felállást váltogató védekezést alkalmaznak, támadásban pedig a lerohanásokra és a gyors középkezésekre építik a játékukat. Bő, 19 fős keretüket egyénileg képzett kézilabdázók alkotják - mutatta be részletesebben az ellenfelet Mocsai Lajos, megjegyezve: a találkozó különleges felkészülést igényelt.
 
A védő- és a támadósorunkból továbbra is hiányzik egy-egy kulcsjátékos, így ismét nagyobb szerepet kap maga a csapat és a sérülteket helyettesítők is.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a nemzetközi szinten kézilabdázó Gulyás Péter-Iváncsik Tamás szélsőpárost nem szaba megbontani, a jobbátlövő pozíciót ezért a legerősebb védőcsapat fenntartása mellett a lehető legnagyobb lövőerővel, tapasztalattal és kreativítással rendelkező pályán lévőkkel kell megoldani. A poszton három játékost szeretnénk szerepeltetni - jelentette ki a mesteredző.

A szombati mérkőzésen több sztársportoló buzdítja a veszprémi kéziseket. A Bosna ellen a közönség, az ígéret szerint legaktívabb soraiban lesz többek között a hatszoros olimpiai és 27-szeres világbajnok kajakos, Kovács Katalin, kolléganője, Janics Natasa, valamint a két ötkarikás arannyal rendelkező vízilabdázó, Gergely István is. A bajnokok a meccs után dedikálnak.

*

Még mindig a Löwen vezeti a veszprémiek BL-csoportját, a németek szerdán már lejátszották ötödik meccsüket, amelyen 33:30-ra verték meg a szlovén Gorenjét. Az MKB szombaton pontban beérheti vetélytársát, de több mint hat góllal kellene megvernie a Bosnát, ahhoz, hogy a vezetést is átvegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!