Sport

2010.01.29. 13:40

Ballal és jobbal egyaránt erős

Pápa - Két esztendő kihagyás után ismét beindultak a pápai szkanderozók. A Titán SE izmos sportolói újabb trófeákat gyűjtöttek.

Novothny Ottó

A pápai karbirkózók a kecskeméti Világ Kupán adtak számot felkészültségükről. A mezőnyben a magyarok mellett szlovák, román, ukrán és indiai szkanderozók is versenyeztek.

Összesen harminchárman indultak a vetélkedőn és ők bal és jobb karral egyaránt összemérték tudásukat.

Kiemelkedően teljesített Nagy Miklós, aki bal kézzel minden riválisát (köztük az Európa-bajnokot, a masters világbajnokot és a legnépesebb versengés ezüstérmesét) legyőzve magabiztosan állhatott fel a dobogó legtetejére. Ráadásul jobb karral is nevezett, pedig hetek óta kisebb sérülésssel bajlódott, mégis begyűjtött egy bronzérmet is. 

A pápai klub színeiben több amatőr vetélkedő megnyerése után ezúttal a profik között is asztalhoz lépett Nagy Tivadar. A fiatalember meglepetésre remekül helytállt, bal karral negyedik, jobbal hatodik helyen zárt, miközben alaposan meglepte szlovák riválisait.

Szitnén a Titán SE-ben tréningezik Nagy Szabolcs, aki a legnehezebbek között jobbal hetedik, ballal nyolcadik helyen végzett a nagyon erős mezőnyben.

A pápai szkanderosok változatlanul meglehetősen mostoha körülmények között készülnek, pedig az eredményeik jelentősen javulhatnának, ha vetélytársaikhoz hasonló feltételek mellett gyakorolnának.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!