Sport

2010.04.15. 19:18

A legjobbak közötti torna

Szombathely, Veszprém - A vasi főváros adott otthont a nem igazolt tornászok diákolimpiai országos döntőjének.

Novothny Ottó

A legjobbak közé két korcsoportban tizenkét iskola alakulata jutott. Különösen bravúr a veszprémi Hriszto Botev iskola szereplése, hiszen mindkét korosztályban ott voltak a mezőnyben, ami rajtuk kívül csak sportiskoláknak sikerült.

A fiatalabbak között a négy területi fináléból továbbjutó tizenkét csapat versengésében a veszprémi csapat remekül helytállt. A Horváth Anna, Brotschul Natália, Lennert Zsófia, Petres Fanni, Magyar Zsófia, Gugolya Mónika összetételű társulat tagjai egy-két esztendővel fiatalabbak voltak, mint vetélytársaik. A közösség mégis kitűnően teljesített, hiszen a titokban remélt hatodik helyet sikerült megszereznie Papréti Emese testnevelő-edző tanítványainak (a debreceni Kossuth nyert, a budapesti Kossuth és a szombathelyi Zrínyi iskola előtt). Ami az egyéni eredményeket illeti, Gugolya végzett a legelőkelőbb helyen, 13. lett a hetvenkét induló közül (a budapesti Kossuth tanulója, Salánki győzött).

A kisebbeket a III-IV. korcsoportosok, vagyis idősebbek követték. Itt a veszprémiek Miskolczi Zita, Kuszi Alexandra, Csizmadia Adrienn, Iványi Noémi, Miskolczi Mária, Tuka Rebeka összetételben adtak számot tudásukról.

Elsősorban a versenyizgalom számlájára írható, hogy a tizenegyedik helyet sikerült megcsípni (a debreceni Bocskai lett az első, megelőzve a budapesti Kossuthot és az ózdi Újvárosi iskolát), miközben Tuka egyéniben a 48., Kuszi az 51. helyen zárt (győzött a debreceni Bocskai színeiben Huszár).

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!