Sport

2010.04.09. 12:02

Új torna- és konditerem Padragkúton

Ajka-Padragkút - A padragkúti szabadidő sportcentrum újabb, csodaszép létesítménnyel bővült: torna- és konditerem épült a telepen.

Novothny Ottó

Karika Rudolf a sportcentrum elnöke elmondta, hogy a 15x30 méteres küzdőterű tornaterem alkalmas futsal, kispályás labdarúgás, tenisz, kosárlabda, kézilabda, asztalitenisz, illetve mindenféle küzdősport versenyek, edzések lebonyolítására. Mellette a konditeremben négy fitness és hat erősítő gép várja a környék lakóit, az érdeklődőket.

A magánkezdeményezéssel épült, de önkormányzati pályázaton pénzt nyert létesítményt szórakoztató ünnepség (neves vendégek, például Kovács Antal olimpiai bajnok judos szereplésével) keretében vették birtokba a használók. Az elképzelések szerint délelőttönként a környékbeli iskolák diákjai sportolhatnak a létesítményben, illetve szeretnék Öcs, Pula, Halimba lakóit is becsábítani a sportcentrumba.

A padragkúti szabadidős telep hiányt pótol, hiszen hasonló a környéken nincs. A területen két labdarúgó pálya (az egyik világítással felszerelt) mellett a jövőben már a torna- és konditerem is várja a vendégeket.

Karika Rudolf elmondta, hogy pályzati lehetőség igénybevételével szeretnének 60x30 méteres műfüves pályát is megépíteni a közeljövőben a sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!